Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıların "Pakistan'ın kendi güvenliği ve ulusal çıkarları için yapıldığı" belirtildi. Açıklamada, "Son birkaç yıldır İran ile yürütülen temaslarda İslamabad'ın, Tahran yönetimine Pakistan kökenli teröristlerin İran'daki kontrolsüz alanlarda sahip oldukları güvenli sığınaklar ve barınaklarla ilgili ciddi endişelerini sürekli paylaştığına işaret edildi. Pakistan'ın bu teröristlerin varlığına ve faaliyetlerine ilişkin somut kanıtlar içeren çok sayıda dosyayı da İran ile paylaştığına dikkatin çekildiği açıklamada, uluslararası toplumun sorumlu bir üyesi olarak Pakistan'ın üye devletlerin toprak bütünlüğü ve egemenliği de dahil olmak üzere Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin ilke ve amaçlarını desteklediği vurgulandı." ifadelerine yer verildi.

İran ise yaptığı açıklamada, saldırılarda 3 kadın ve 4 çocuğun hayatını kaybettiğini, 6 kişinin de yaralandığını duyurdu. İran Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı "terörist eylem" olarak nitelendirdi ve Pakistan'ı "uluslararası hukuku ihlal etmekle" suçladı.

İki ülke arasında gerilimin son haftalarda artmasının nedeni, İran'ın Irak ve Suriye'nin ardından Pakistan'a da hava saldırısı düzenlemesiydi. İran, bu saldırılarla, Pakistan'ın topraklarında bulunan ve İran'a karşı silahlı eylemler düzenleyen Ceyşu'l Adl örgütüne yönelik olduğunu açıklamıştı.

Elektrikli bisiklet bomba gibi patladı! Elektrikli bisiklet bomba gibi patladı!

Pakistan ise İran'ın saldırısını "kendi toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygısızlık" olarak nitelendirmiş ve Tahran Büyükelçisi'ni geri çağırmıştı.

Bugün düzenlenen saldırıyla birlikte, iki ülke arasında gerilim daha da tırmandı. Bölgede yaşanan gelişmeler, bölgedeki istikrarı tehdit eden bir unsur olarak değerlendiriliyor. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu