CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’li Kamer Genç’in vefatının 8. Yıl dönümünde yaptığı açıklamada vatandaşlara, “Değerli Dersimliler” diyerek seslendi. Özgür Özel’in Tunceli’ye Dersim diye hitap etmesinin ardından tepkiler peş peşe geldi.

CHP'li Kamer Genç'in vefatının ölümünün 8. yılı dolayısıyla bir konuşma yapan Özgür Özel Tuncelili vatandaşlara "Dersimliler" ifadesiyle seslendi. Atatürk döneminde çıkarılan kanunla Tunceli Vilayeti ismini alan Tunceli için Özel "Değerli Dersimliler hepiniz hoş geldiniz" dedi.

Tepkilerden bazıları şu şekilde:

“CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e sorar mısınız, ben haritada "dersim" diye bir yer bulamadım. Nereden bahsediyor?

“CHP Genel Başkanı Özgür Özel şaşırtmıyor. Atatürk'ün kurduğu, Sabiha'nin vurduğu Türk Yurdu Tunceli!”

“CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sayenizde partimizden soğuduk. Bir ümit yenilik gelir, kurucu ilkelere dönülür diyorduk. Gelen gideni arattı. Chp'liyim ama yemin ederim gidip Zafer Partisi'ne oy vereceğim. Bıktık ya”

“CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yine "Dersim" lafını kullandı. Yahu Atatürk orayı Tunceli yapmadı mı siz de Atatürkçü değil misiniz? Bu ne saçma bir çelişki la”

“Şehit ailelerinin yüzüne nasıl bakacaksınız Özgür Özel!”

“CHP genel başkanı Özgür Özel aslında karakteri olmayan bir kişilik..Her yolun yolcusu..

Kandil dağına gitse “sevgili terörist yoldaşlar” mı diyecek? Bu kadar basit mi yani..Atatürk’e ihanet eden kurduğu parti CHP’dir..Dem parti ile takıla takıla..Yakında gerilla bile der”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Belediye Başkanının acı günü: Eşi vefat etti! Belediye Başkanının acı günü: Eşi vefat etti!

Erdoğan ile Özel resepsiyonda bir araya geldi! ‘Bayramlaştık, haftaya görüşeceğiz!’ Erdoğan ile Özel resepsiyonda bir araya geldi! ‘Bayramlaştık, haftaya görüşeceğiz!’

Meteoroloji’den 23 ile 'Kar' uyarısı Meteoroloji’den 23 ile 'Kar' uyarısı

Editör: Fadime Yılmaz Elma