Bahçelievler İlkokulu 2/c ve 2/D sınıfları öğretmen ve öğrencileri Türk ve farklı ülkelerden yabancı öğretmen ve öğrenci proje ortakları ile gerçekleştirdikleri eTwinning projesini başarı ile tamamladılar.

Proje hakkında bilgi veren öğretmenler: “Çağımız, matematiği anlamayı, matematiği günlük yaşamda ve iş yaşamında kullanabilmeyi gerektirmektedir. Bu nedenle, öğrencilerin zihinsel ve fiziksel olarak aktif olduğu bir eğitime ihtiyaç vardır. Yapılan çalışmalar çocukların proje tabanlı ve oyun tabanlı öğretim metotlarıyla, etkinlik temelli yöntemlerle daha kolay ve kalıcı öğrendiklerini göstermektedir. Bu yöntemler öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirmekte, öğrencilerin öğrenilecek konuya yoğunlaşmalarını ve daha fazla ilgi göstermelerini sağlamaktadır. Bu bilgiler doğrultusunda; ilkokul 2.sınıf, 7-8 yaş çocuklarına matematik kazanımlarını, müfredatla eş zamanlı olarak, oyun, drama ve etkinliklerle öğretmek ve web 2.0 araçlarını matematik öğretimine entegre etmek projemizin çıkış noktasıydı. Bu amaçla Türkiye’den 10, Romanya’dan 2, Kuzey Makedonya, İtalya ve Hırvatistan’dan birer öğretmen ve 85 öğrenci ile projemiz için yola çıktık. Çok eğlenceli etkinlikler ile 2.Sınıf matematik kazanımlarını kalıcı olarak öğrenmenin sevincini mutluluğunu yaşadık. Proje öğretmenleri olarak bizler ülkemizden ve çeşitli ülkelerden meslektaşlarımızla işbirliği yaptık. Proje öğrencileri ülkemizden ve dünya ülkelerinden akranları ile tanışmanın ve ortak çalışmalar yapmanın mutluluğunu yaşadılar. Böyle bir projenin içinde olduğumuz için çok mutlu olduk” dediler.

PLAYFUL MATH Projesine Katkı Sağlayan Öğretmenler: Bahçelievler İlkokulu Z. Didem Başkan, Dilara Özaydın Zonguldak. Muratpaşa Hanım Ömer Çağıran İlkokulu Burçin Çakır Altıparmak Antalya. Etimesgut Dumlupınar İlkokulu Sibel Şimşek, Melek Özen İlkokulu Ümran Erdener Ankara. Akçaabat 100. Yıl İlkokulu Suna Çelik Tarbzon. Elif Güntaş İlkokulu Ergül Çiçek Özdoğan Tunceli. Yüreğir Yeşilbağlar İlkokulu Fulya Sakızlı Adana, Aydınlıkevler İlkokulu Duygu Öz Mersin, Borçka Cumhuriyet İlkokulu Çağla Gökdemir Artvin, SPLİT Spinut İlköğretim Okulu Fadila Zoranić Hırvatistan, PRİLEP OOU "Blaze Koneski" Igor Bogdanoski Kuzey Makedonya, VENAFRO ICS "Don Giulio Testa" Patrizia Caiazza İtalya, BECLEAN Kapsayıcı Eğitim Okul Merkezi Tatyana Silveşan Romanya, Comuna Cernatestı Cernatesti Gymnasıum Okulu Irina Cernat Romanya. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi