Yakın geçmişe kadar her türlü zamma tepki gösteren Zonguldak halkı bilindiği gibi ekmeğin 5 liradan 7 buçuk liraya çıkması üzerine bir buçuk ay süre ile her türlü platformda sesini yükseltmişti.

Bazı STK’ların da aynı paralelde hareket etmeleri halkın zamlara duyarlı olduğu izlenimini de uyandırmıştı.

Sadece Zonguldak için değil Türkiye için uyarı: “O hastalık artıyor!” Sadece Zonguldak için değil Türkiye için uyarı: “O hastalık artıyor!”

Ne var ki son ulaşım zammına ise beklenen tepki sadece Tüketici Hakları Derneği başkanı Ali Topaloğlu’ndan geldi. Zammı yüksek bulan Topaloğlu yayınladığı bir basın açıklamasıyla olayı kınadı. Ama Zonguldak’ta ne yazık ki ulaşım zammına tepki bu kadarla kaldı.

Dolmuşların 10 liradan 17 liraya çıkmasına bazı bireyler sesini yükseltti ama genelde Zonguldak halkı “âlemle gelen düğün bayram” der gibi konuya yorumsuz yaklaştı.

Bu durum da halkın artık zamları kanıksadığı ve alıştığı izlenimini yansıttı. Bu arada bazı vatandaşların da son zamlardan sonra iktidar partisini kastederek “çok iyi oluyor, biz demiştik” şeklinde yorumlarda bulunmaları ise sağduyu sahiplerince olumsuz karşılandı. Bunlar “zamlar hepimizi etkiliyor ama böyle bir kötü gidişata bu açıdan bakmamak gerekir, ekonomideki bozukluğun bir nedeni de suni zamlara ses çıkarmayan yerel yöneticiler, mülki amirler ve bunlara bağlı devlet daireleri, Cumhurbaşkanı bile her canı isteyenin zam yapmasının önleneceğini söylemişken, bizi yönetenlerin sağıra yatmaları devlet ciddiyetiyle bağdaşmıyor” şeklinde görüş belirttiler. (Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu