Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş Devrek ve Alaplı Belediyeleri’nde toplu sözleşmelerin anlaşma ile tamamlandığını söyledi.

Karataş “Devam eden toplu sözleşmelerin içinde olan, 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olacak toplu sözleşmelerin Alaplı ve Devrek Belediyelerinin sözleşmelerini imzaladık. Toplu sözleşmelerdeki kazanımların tüm işçi arkadaşlarımıza öncelikle hayırlı olmasını diliyorum” diyerek şunları söyledi:

“Bu süreçte yaptığımız 4-5 oturumda işverenle birlikte mutabık kaldık. Güzel bir sözleşme oldu. Mevcut ücretlerin üzerine her  iki belediyede de yüzde 60’ın üzerinde ve diğer sosyal haklarla birlikte olmak üzere zamlar saldık. En düşük işçi ücretlerinin 8 bin TL civarında şirket personelleri de olmak üzere mutabık kaldık. Dediğim gibi toplu sözleşme kazanımlarının işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Devam eden toplu sözleşmelerimiz de var. Ereğli Belediyesi’nde, Kandilli Belediyesi’nde, Karaman Belediyesi’nde toplu sözleşmelerimiz devam ediyor şirketler bazında. Ayrıyeten Metropoliten Belediyeler Birliği’nde toplu sözleşme görüşmesi, Abdipaşa Belediyesi ve Kumluca Belediyesi’nin kadrolu işçilerini kapsayan 7’nci aydan geçerli toplu sözleşme görüşmelerimiz de devam ediyor. Planlı, programlı bir şekilde gitmeye çalışıyoruz. İnşallah işçilerimizi, çalışanlarımızı enflasyonun altında ezdirmeyecek güzel zamlarla toplu sözleşmelerimizi masa başında bağıtlamayı ümit ediyoruz”

31 TEMMUZ’DA 12’NCİ OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPACAĞIZ”

Belediye İş Sendikası Zonguldak şube başkanı Osman Karataş açıklamasına devam ederek, “31 Temmuz tarihi itibari ile şubemizin 12’nci olağan genel kurulunu yapacağız. Tüm üyelerimizin katılımı ile delege seçimlerimizi yaptık” diyerek şunları söyledi:

“31 Temmuz Pazar günü Saat 10.00’da Emirgan Otel’de yapacağımız kongremizde çalışma hayatının öznesini oluşturan tüm işçi, emekçi arkadaşlarımızı, kardeş sendikalarımızı ve tüm işçi arkadaşlarımızı kongremize davet ediyoruz. Şölen havası içerisinde güzel bir kongre yapacağımızı ümit ediyoruz. Şimdiden önümüzdeki dönem için seçilecek arkadaşlara da başarılar diliyorum.

Genel merkezimizden de iki Genel Başkan yardımcılarımız Kemal Çavuşoğlu ve İsmail Duman gelecek. Diğer şubelerden de Kocaeli, Bolu, Karabük şubelerimizden şube başkan ve yöneticileri diğer emekçi arkadaşlarımız da kongremizi onurlandıracaklar. Kongremizi güzel bir şekilde yapmayı umut ediyoruz” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi