Dünya Ormancılık Günü kutlamaları kapsamında Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumunda bulunuldu.

Zonguldak Valilik önünde düzenlenen törene Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, müdür yardımcıları ile orman bölge çalışanları katıldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, “Ormanları geçmişin mirası değil, geleceğe emanet olarak düşünmek zorundayız. İşte tam da bu güzelleştirme azmi ve arzusuyla,184 yıllık orman teşkilatı olarak, gece gündüz demeden yazın köz, kışın buz üzerinde sadece ormanı korunmasında değil her türlü afette milletimizin yanında olan insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla çalışıyoruz” diyerek şunları söyledi:

“21 Mart gününün ülkemiz ve milletimiz için ayrı bir anlamı var.  Milletimizce bolluk ve bereketin simgesi, bizlere huzur ve mutluluk veren baharın müjdeleyicisi  hem de 21 Mart Kuzey Yarım kürede doğanın yeniden canlanıp, güçlenip, derlenip toplanmasının bir başlangıcı olarak yıllarca bu günü Nevruz’u (yeni gün)  Türk dünyası olarak sevgi, barış, kardeşlik, dostluk ve birlik ve beraberlik ruhuyla bugüne kadar kutladık ve kutlamaya da devam ediyoruz.

Bugün, Birleşmiş Milletler tarafından 1971 yılından itibaren Dünya Ormancılık Günü olarak ilan edilmiştir. Dünyanın en önemli doğal kaynaklarından biri olan ormanların, korunması ve geliştirilmesi için halkımızda duyarlılık oluşturmak adına 1975 yılından beri de ülkemizde kutlanmaktadır.

Bir kez daha anlıyoruz ki  temiz, solunabilir havanın ve içilebilir suyun en önemli depo kaynağı ormanlardır. Ormanlar azaldıkça, kaliteli solunabilir havamız ve içebilir sularımız da azalmaktadır.  Kısacası Orman varsa hayat vardır.

Gelecek nesillere temiz, yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz olarak orman alanlarımız artırmak ve geliştirmek için yoğun çaba içerisindeyiz. Biliyoruz ki ormanlar bizlere geçmişten kalan miras değil, gelecek nesillerin emanetidir. Yeşil Vatan için ne kadar çok fidanı toprakla buluşturursak geleceğe o kadar yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmış oluruz. Ülkemizin geleceğine nefes, yarınlarına umut olmak için çalışıyoruz.

2003-2021 yıllarında 103 Milyon fidanı toprakla buluşturulduk. 2022 yıl sonu itibariyle 262.000 adeti dikim olmak üzere 18.300.000 fidan toprağa kavuştu”

Zonguldak Valiliği önünde çelenk sunumunun ardından Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu ve beraberindeki müdür yardımcıları ve çalışanlar ile birlikte Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ziyaret edildi.

Ziyarette, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a çiçek ile Türkiye Yüzyılı yazan Orman Bölge Müdürlüğü tarafından fidan dikiminin yer aldığı tablo hediye edildi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz,  Orman Haftası nedeniyle Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu nezdinde tüm orman çalışanlarının günlerini kutladı.

ZONG-DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE HAFTASI (4)ZONG-DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE HAFTASI (3)ZONG-DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE HAFTASI (1)

Editör: Seçkin