Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve ilk iftar yapılacak.

On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, bu akşam ülke genelindeki camilerde cemaatle kılınacak. Ramazan’ın ilk orucu için gece sahura kalkılacak ve ilk iftar yapılacak.

İlk imsak yarın saat 04.33'te Iğdır'da yaşanacak, ilk iftar da 18.25'te Iğdır'da yapılacak. Ramazanın ilk günü son imsak saat 05.43'te Çanakkale'de olacak, son iftar ise 19.35'te Çanakkale ve Edirne'de icra edilecek.

İlk gün Sinop'ta 13 saat 56 dakikayla en uzun, Adana, Hatay, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa'da ise 13 saat 47 dakikayla en kısa oruç tutulacak.

-“Bu ay müstesna bir ay”

Karadeniz Ereğli Müftüsü Sabri Kütükçü, ramazanın, oruç tutmak, teravih namazı kılmak, Kur'an-ı Kerim okumak gibi içinde birçok ibadeti barındıran ve sonunu bayramla taçlandıran müstesna bir ay olduğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim'de “bin aydan daha hayırlı” olarak belirtilen Kadir Gecesi'nin de ramazanda idrak edildiğini anımsatan Demirel, “Ramazanı oruç tutarak, gücümüz yettiğince sadaka vererek, sofralarımızı paylaşarak, teravih ve teheccüd namazları kılarak ihya etmeliyiz. Kur'an tilavetine özellikle önem vermeliyiz. Kur'an, bu ayın içinde saklı Kadir Gecesi nazil olmaya başladı. Dolayısıyla Hazreti Peygamber, bu ayda daha fazla Kur'an-ı Kerim okurdu.” dedi.

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı! Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı!

Bu ay fitre ve zekâtları vermeye, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını imkân ölçüsünde gidermeye özen gösterilmesi gerektiğini kaydeden Müftü Sabri Kütükçü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl ramazan ayı fitre fiyatını ise 70 lira olarak belirlediğini sözlerine ekledi. Haber: Ersen Berk ÇELİK

Editör: Seçkin