Ulusal basında yer alan haberlere göre Bakan Şimşek, kamuda tasarruf ve verimlilik çalışmaları kapsamında mal müdürlüklerinde yapılacak çalışmaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bakanlığının taşra teşkilatlardan birisi olan malmüdürlüklerinin, muhasebe ve diğer saymanlık hizmetleri sunduğunu anımsatan Şimşek, "Tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle birlikte Bakanlığıma bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdim. İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 malmüdürlüğünün kapatılması sağlanacak. Mal müdürlüklerinin yaptığı görevler, bundan böyle hizmet birleştirilmesiyle il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş başka bir mal müdürlüğümüz tarafından yerine getirilecek." diye konuştu.

Tasarruf tedbirleri kapsamında yapılması planlanan bu uygulamaların halk tarafından olumlu karşılandığı gözlenirken vatandaşlar mahalle muhtarlıklarının da kapatılmalarının gereğini vurgulayarak “mahalle muhtarına artık kimse gitmiyor, herkes işini nüfus müdürlüklerinden ya da internetten yapabiliyor, yani bu muhtarlıklar eskisi gibi işlev yapmıyor, köy muhtarlıkları neyse ama mahalle muhtarlıkları tasarruf önlemleri karşısında kapatılmalıdır” şeklindeki görüşlerini öne sürdüler.

Koyunlarla koro kurdu… Koyunlarla koro kurdu…

Ülkede on binlerce mahalle muhtarlığının bulunduğunu belirten vatandaşlar “bu muhtarlıkları partiler istismar ediyor, politik olarak kullanıyorlar” diyerek bunların kapatılmalarının hayırlı olacağını da belirttiler

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA