Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı'nda gündeme ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Toplantıya eski Devlet Bakanı ve CHP 20’nci ve 21’inci dönem Zonguldak Milletvekili Hasan Gemici, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem, CHP’li Fırat Birkan, il ve ilçe yönetimi ile partililer katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Devrim Dural, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a seslendi. Dural, Alan'ın "Mustafa Kemal sizin malınız mı?" şeklindeki sözlerini kınadı ve seçim çalışmaları sırasında çalınan marşlar konusunda tepki gösterdi. Başkan Dural, seçim araçlarında çalınan marşlarla ilgili olarak AK Parti'nin istediği takdirde marşları çalabileceğini belirtti ve Alan'dan kamuoyundan özür dilemesini istedi.

Çaycuma’da korku dolu anlar! Facia kıl payı önlendi! Çaycuma’da korku dolu anlar! Facia kıl payı önlendi!

İl Başkanı Dural, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Zonguldak'ta seçim çalışmaları sırasında ses ünde seçim araçlarımız çeşitli müzikler çalıyorlar. Bizim arabalarımız da marşlarımızı çalıyor. Selim Alan geçenlerde talihsiz bir açıklamada bulundu. ‘Mustafa Kemal sizin tapulu malınız mı?’ dedi. Bu sözleri garipsediğimizi ifade etmek istiyorum. Biz tüm partilerin müziklerine saygı duyuyoruz. Bize de saygı duyulmasını istiyoruz. Kendisinden bir özür bekliyoruz. Takdir kamuoyunundur." şeklinde konuştu.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA