Sivrisinekler özellikle sizi ısırıyorsa dikkat! Sivrisinekler özellikle sizi ısırıyorsa dikkat!

Kastamonu Haber –  Kastamonu'nun Küre ilçesinde yaşayan Süleyman Yiğit, 84 yaşında hayatını kaybetti. 2015 yılında, aile yakınlarının zorluk çekmemesi için kendi mezarını kazan ve kefenini hazırlayan Yiğit'in bu hareketi, yerel ve ulusal haberlerde geniş yankı uyandırdı.

Yaklaşık 7 yıl önce kendi elleriyle kazdığı mezarında son yolculuğuna uğurlanacak olan Süleyman Yiğit, Çankırı'da aldığı tedavi sonrasında vefat etti. Cenazesi 29 Temmuz Cumartesi günü, ikindi namazını müteakip Küre'deki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Kastamonu'da 1 kişinin ağır yaralandığı baltalı kavga kamerada Kastamonu'da 1 kişinin ağır yaralandığı baltalı kavga kamerada

 

Genç kıza sokakta taciz! Genç kıza sokakta taciz!

Süleyman Yiğit, son röportajında, kendi mezarını köydeki aile kabristanında 5 günde kazdığını ve mezarıyla uğraşılmasını istemediğini belirtmişti. "Çocuklarım üzülüp ağlamasın diye böyle bir adım attım" diyen Yiğit, köylerde mezar kazma hizmetinin ücretli olduğunu düşünerek çocuklarının bu masrafa katlanmaması için böyle bir karar aldığını ifade etmişti.

"Ne zaman öleceğim belli değil, ancak ölmeden önce hem ölümü hatırlama hem de insanlara ölümü hatırlatmak amacıyla hayattayken mezarımı hazırladım. Bu vesileyle bizler de ölmeden mezara girmiş olduk. Bu sayede de halen hayattayken, varsa yanlışlarımızı düzeltmeli ve kendimizi ahirete hazırlamalıyız. Zaten dinimiz bunları uygun görüyor. Eski ve tarihi mezarlara bakıldığında, ölümü hatırlatmak maksadıyla özellikle cami önlerinde mezarların olduğunu görürüz. Mühim olan kabrini hazırlamak değildir. Mühim olan kabre hazırlanmaktır. Asıl olan odur. Kalbini ve kendini, amellerini kabre hazırlamak, kabri hazırlamaktan önce gelir. Ama hem kalbini, hem kabrini hem de kabre hazırlanmayı dört başı mamur götürebilmek çok özeldir ve önemli olan da budur" şeklindeki düşüncelerini de paylaşmıştı. İHA

İşçi tinerden zehirlendi! İşçi tinerden zehirlendi!

Muhtardan esnafa çağrı Muhtardan esnafa çağrı

AW945299_01

AW945299_04

AW945299_03

AW945299_02

Editör: Virda Şahin