Beylikdüzü'nde bir lisede kaydedilen görüntülerde, bir öğretmenin öğrencisini kitapla darp ettiği anlar kayda alındı. Olayın nedeni ve öncesi henüz bilinmemekle birlikte, görüntülerde öğretmenin öğrencisini sinirli bir şekilde kitapla defalarca vurduğu görüldü. Öğrenci, "Hocam" diyerek öğretmenini durdurmaya çalışsa da başarılı olamadı. Öğretmen, "Hocam dedikçe yine vuracağım" şeklinde ifadeler kullanarak bir kez daha öğrencisine saldırdı.

Vali Erkan Kılıç: "Bolu, trafik kurallarına çok saygılı bir il" Vali Erkan Kılıç: "Bolu, trafik kurallarına çok saygılı bir il"

Görüntüler sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılarak, çok sayıda yorum aldı. Bazı kullanıcılar öğretmeni haklı bulurken, bazıları ise öğrencinin dayak yemesine karşı çıktılar.

Yapılan bazı yorumlar şu şekilde:

“Linç Yiyeceğim Biliyorum ama ... Bizim Jenerasyon Hep böyle Dayakla büyüdü... Eve Gelip söyleyemezdik Birde Babamızdan Dayak yerdik... Eğitimciler de Hakikaten eğitimciydi O Zamanlar Belki O Zaman Dayak Yemeseydim Bu Gün Bu Durumda Olmazdım... Çok Şükür Etrafıma Arkadaşlarıma Bakıyorum Hiç İt Kopuk Çıkmadı”

“Davranış probleminden dolayı böyle yapıyorsanız çocuğun gideceği yer rehberlik hocasının yanıdır. Zira öğrenciden daha çok sizin davranışlarınız problemli”

“Şimdi bu çocuğun babası bu öğretmenin kaburgalarını kırsa haksız mıdır?”

“Öğrenci ne yapmış acaba” diyen dallamalar var mı diye bakmaya geldim varmış. Düşmana vurur gibi vuruyor iblis. Neyse ki muhtemelen meslekten men edilir. Öğrenci de her ne yaptıysa yeri rehberlik ve disiplindir.”

“Öğrenci ne yaparsa yapsın bir insan bir insana böyle vuramaz”

“Bu çocuk ne yaparsa yapsın, neredeyse ergen sen nasıl onun gururunu ,onurunu ayaklar altına alırsın? Öğretmen öğretemeyen yazıklar olsun ,kendi çocuğuna neler yapıyordur acaba ,buna pedagojik formasyonunu kim verdi?”

“Böyleleri direkt men edilmeli ve hapse atılmalı”

Bu tür şiddet olayları eğitim kurumlarında kabul edilemez ve ciddi sonuçlar doğurabilir. Olayın ayrıntıları ve gerekli soruşturmaların yapılması gerekmektedir. Öğrenci ve öğretmenler arasındaki ilişkilerin saygı ve güven temelinde olması gerektiği unutulmamalıdır.

/ Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu