Zonguldak'ta, Uzun Mehmet Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenleri ve öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında özel bir etkinlik düzenledi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler kumkuat ve limon fidanlarıyla birlikte aromatik tıbbi bitkileri de toprakla buluşturarak fidan dikmenin heyecanını yaşadılar.

Etkinlik kapsamında öğrenciler, iş bölümü yaparak önce toprağı kazdı, ardından fidanları dikip son olarak öğretmenleri gözetiminde fidanlarına can suyu verdi.

Uzun Mehmet Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı Ayşegül Çolak, gazetecilere, etkinlikteki amaçlarının öğrencileri günlük yaşamın içine dahil etmek olduğunu söyledi.

Öğrencilerin özgüvenlerinin artırılması konusunda bu tür etkinliklerin önemli olduğuna değinen Çolak, "Toprak bizim günlük yaşam içerisinde var olan bir realite. Çocuklarımızın pek çoğu kırsal kesimden geliyorlar. Toprakta bitki yetiştirme, ürün elde etme, ürünü değerlendirme... Sonrasında elde ettiğimiz ürünleri değerlendireceğiz. Uygulama evimizde reçele dönüştüreceğiz. Nasıl yapacaklarını öğrenecekler. Bu günlük yaşamın bir gerekliliği. Marullardan salata yapacaklar. Amacımız, akademik olarak bir yerlere getirmek ama her şeyden önemlisi günlük yaşamda toplumun bir bireyi haline getirebilmek, bağımsız yaşamlarını öğrencilerimize kazandırabilmek. " şeklinde konuştu.

Okulun 2-A sınıfı öğrencisi 8 yaşındaki Yusuf Ahmet Açıksöz ise "Ağaç diktim mutlu oldum" diyerek mutluluğunu gösterdi. Haber - Fadime Yılmaz ELMA

4WhatsApp Image 2023-12-02 at 21.06.07 (1)

Lavuar alanında çalışmalar sürüyor Lavuar alanında çalışmalar sürüyor

3WhatsApp Image 2023-12-02 at 21.05.31 (1) (1)

2WhatsApp Image 2023-12-02 at 21.05.26 (1)

Editör: Virda Şahin