Vali Hacıbektaşoğlu, gençlerle buluştu Vali Hacıbektaşoğlu, gençlerle buluştu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı 2. sınıf öğrencileri, Öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Bengisu Kaya Özgül danışmanlığında Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, depremden etkilenen çocuklara yönelik 5 farklı proje gerçekleştirdi.

Öğrencilerden Fatma Taşkesen, Tuğçe Coşkun ve Sılanur Ülker, “Kitaplardan Yıldızlara” projesi kapsamında Gaziantep'te bir devlet ilkokuluna kitap bağışında bulundu.

Ayrıca, farklı şehirlerdeki ilkokul öğrencilerinin Gaziantep'teki akranlarına yazdıkları mektupları ve hediyeler gönderildi. Okula teslim edilen çok sayıda çocuk kitabı, mektuplar ve hediyeler farklı sınıf düzeylerindeki öğrencilerle buluşturuldu.

Helin Buse Aktaş, Özge Önür, Nehir Fırat, Mizgin Girti ve Melike Dağ, “Meşaleyi Yak Umut Sönmesin” projesi kapsamında, deprem bölgesindeki çocukların eğitimlerine destek olmak amacıyla bölgeye okuma ve test kitapları, kuklalar, sınıf materyalleri ve çeşitli kırtasiye malzemeleri gönderdi. Proje ekibi, ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerine sınıf düzeylerine uygun seçilen kitapları ve kuklaları teslim ederek öğrencilerle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Merve Kirik, İrem Kınacı, İlayda Önal ve Songül Baş, “Dışım Bir Can İçim Bin Can” projesi kapsamında depremzede çocuklara fiziksel, psikolojik ve sosyolojik destek sağlamak amacıyla Kahramanmaraş (Elbistan), İstanbul, Bursa, Ordu ve Zonguldak’ta birçok etkinlik gerçekleştirdi. Proje kapsamında maskelerle drama, kumaş boyama, yüz boyama, balon patlatma, origami, resim çizme, piknik, Şirinler Müzikali gibi çeşitli sosyal etkinliklerin yanı sıra kitap okuma ve çevrimiçi dersler düzenlenerek çocukların eğitsel yönden de desteklenmesi sağlandı.

Nurgül Deniz, Sümeyye Uluer, Zeynep Yiğit, Gülbin Babat, Merve Kurt, Rümeysa Karacagil ve Şilan İvak, “Hep Birlikte El Ele” projesi kapsamında Adana Seyhan'da bir devlet ilkokuluna kitap ve kırtasiye malzemesi bağışında bulundu. Öğrencilerle buluşmak üzere farklı sınıf düzeylerine yönelik çok sayıda çocuk kitabı, kuklalar ve çeşitli kırtasiye malzemeleri okula teslim edildi.

İlayda Yalçın, Medine Selin Kaynak, Hayrunnisa Yılmaz ve Oğuzhan Coşkun, “Küçük Kalplerden Büyük Destek” projesi kapsamında depremden etkilenmiş çocuklara manevi destek sağlamayı hedefledi. Bu amaçla farklı şehirlerdeki ilkokul öğrencileriyle birlikte deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırılmak üzere kitap, mektup, oyuncak gibi çeşitli hediyelerin yanı sıra birçok kırtasiye malzemesi gönderdi.(Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-06-03-at-13.46.35

WhatsApp-Image-2023-06-03-at-13.46.34

WhatsApp-Image-2023-06-03-at-13.46.34-(1)

Editör: Murat Barutçu