Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik manada zor durumda olan işveren ve çalışanları biraz olsun rahatlatan kısa çalışma ödeneğinin süresi 2 ay daha uzatıldı.

Kısa Çalışma Ödeneğinin 2 ay daha uzatılmasını ve işverenlerin içinde bulunduğu ekonomik durumu değerlendiren Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, “Bu sürenin 2 ay daha uzatılması hem esnaf hem de çalışanlar adına olumlu oldu” dedi.

 Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, açıklamasına şöyle devam etti:

“Kısa Çalışma Ödeneğinin 2 ay daha uzatılmasından esnaflarımız memnun. Biz isterdik ki, yılsonuna kadar devam etsin ama esas talebimiz Haziran ayının sonuydu. Bence Mayıs’ın sonu itibari ile kısa çalışma ödeneği tekrar gündeme gelir diye düşünüyorum. İnşallah bu Pandemi’den dolayı esnafımız Mayıs ayına doğru rahatlar, işyerlerimiz daha huzurlu bir şekilde çalışır, ona gerek kalmaz ama esas torba yasada gündeme gelecek, esnaf ve sanatkarlarımız adına bir takım taleplerimiz var. Özellikle ödenmeyen çeklerden hapis cezaları başladı. Pandemi döneminde torba yasanın içine alınması için çalışıyoruz. Ekonomik suça, ekonomik ceza gelmesi konusunda mağdur olan arkadaşlarımız var. Torba yasanı içine de bunu mutlaka koyduracağız. Konfederasyon olarak çalışmalarımız var. Maliye Bakanımız ile de görüşmeler yapıldı. Zannedersem bu torba yasanın içine de bunu mutlaka çıkartılacaktır. Pandemi dolayısı ile yeni bir yönetmelik çıktı. İşyerlerini meslek odaları kendileri denetliyor. Sayın Valimiz de bu konuda hassas. Özellikle bize de görev verdiler. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde de var. Meslek odaları ilgili esnafları kendileri de denetlemeye başladılar. Biz gerekli uyarıları yapıyoruz. Kırmızıya geçmek de, sarıya inmek de elimizde. İlk önce hedefimiz sarı, peşine de harita da mavi iller arasında Zonguldak’ı görmek istiyoruz. Buna da hem esnaf ve sanatkar arkadaşlarımız, hem de Zonguldaklı hemşerilerimizin önemle dikkat etmesini istiyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi