Zonguldak İl Genel Meclisinin Ocak ayı birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan 5’nci olağan toplantısı ile sona erdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3’ncü maddesinde yer alan İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 17.03.2020 tarihli ve 93127266-900-E.5436 sayılı Sözleşmeli Personel İstihdamı yazısı uyarınca, 2023 yılında da sözleşmeli personellerin çalıştırılması ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğünce yayınlanacak olan, 2023 Yılı Ocak ayı Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları Genelgesindeki ücret tavanlarını aşmamak kaydıyla, ödenecek net ücret tespiti konusu görüşülerek komisyonlara gönderildi.

Gündemin 4’ncü maddesinde yer alan 2023 yılı Köylere ait içme suyu bedellerinin belirlenmesi ve gelecek yıllarda belirlenecek olan ücretlerin yeniden değerleme katsayısı oranında artırılması hususu görüşüldü ve komisyonlara gönderildi.

Gündemin 5 maddesinde yer alan İlimiz Alaplı İlçesi, Yeşilyurt Köyü ve Çay Köyü arasındaki 3 km’lik bağlantı yolunun, İl Özel İdaresi yol ağına alınıp, stabilize bakımının yapılması ile ilgili; İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 59 – 49 – 48 sayılı raporları komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündemin 6’ncı maddesinde yer alan İlimiz Alaplı İlçesi Aydınyayla Köyü’nde gençlerin spor yapabilecekleri bir yer olmadığından, köyümüze ait Yomranlı oda üzeri mevkiinde bulunan yerin gençlerimizin spor yapabilecekleri bir yer haline dönüştürülmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Gençlik ve Spor, Plan ve Bütçe ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 60 – 3 – 50 – 7 sayılı raporları görüşülerek komisyonlardan geldiği gibi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerinin haricinde 4 adet önerge gündeme alınarak, görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi.

Editör: Haber Merkezi