Sabah saatlerinde Deva Partisi Zonguldak il başkanı Fatih keleş sağlık problemleri nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Keleş‘in istifasının ardından partinin yöneticileri ve çok sayıda üye partiden istifa ettiklerini açıkladılar. Yaklaşık 250 kişi Deva Partisi’nden ayrılarak istifa dilekçesini imzaladılar. Bazı Üyeler ise e-Devlet platform üzerinden PARTİ istifalarını gerçekleştirirler. 
“ADALET DUYGUSUNU ZEDELEMİŞ DURUMDADIR”

Deva Partisi Başkan Yardımcısı Samet Albayrak, WhatsApp grubu üzerinden yaptığı açıklamada, “Deva Partisi Genel Merkezi ve GMYK’nın Genel Seçim sürecinde Aday belirleme konusunda İl başkanımız Av.Fatih Keleş'e yönelik yapılan haksızlıklar ve eşitsizlikler tarafımızca büyük bir endişe ile karşılanmıştır. Bu durum, teşkilat içindeki birçok üyenin motivasyonunu ve inancını sarsmış, adalet duygusunu zedelemiş durumdadır. 
Şeffaf ve demokratik bir seçim süreci beklerken, yaşananlar biz teşkilat üyelerinin partiye olan inancını bitme noktasına getirmiştir. Bu durumlar partimizin temel prensiplerinden biri olan liyakat prensibine aykırıdır.
Birlikte yürüdüğümüz yolda uğradığımız haksızlıklar, örgütümüzün temel değerlerine zarar verdiğinden dolayı gördüğümüz lüzum üzerine istifa etme kararı almış bulunmaktayız.” ifadelerine yer verdi.

“APAÇIK HAKSIZLIK”

Daha sonra bir açıklama daha yapan Albayrak, genel seçimler döneminde Fatih Keleş’e haksızlık yapıldığını iddia ederek, bu haksızlığın ardından parti içerisinde bir yıpranmışlığın olduğunu aktardı.

Albayrakın yaptığı açıklama şu şekilde:
“Fatih beye yapılan bariz bir haksızlık var. Fatih bey milletvekili adaylığına kendini koydu. Genel merkezimizin tasarrufuyla burada başka bir milletvekili adayı gösterildi. Bu durum Fatih beye apaçık bir haksızlık olarak görüldü. O dönemden bu zamana kadar bu durumun getirdiği bir yıpratmışlık var. Fatih Bey’in vesilesiyle biz bu partide devam ettik. Fatih Bey’in olmadığı bir kurumda bizim partide bulunmamız bir ehemmiyet ifade etmiyor.  Dilekçemizi yazdık. Genel merkezimize ileticeğiz. Zaten bazı arkadaşlarımız e-Devlet üzerinden istifalarını yaptılar. E-Devlet’i aktif olarak kullanamayan arkadaşlarımızdan da imzalarını aldık. Zaten partinin %90’ı oluşturuyordu bu istifa edenler.” Haber:Fadime YILMAZ ELMA

deva-2

deva-1

Zonguldaklı polis ölü bulundu! Zonguldaklı polis ölü bulundu!

deva-4

deva-3

Editör: Muhammet