Zonguldak’ta, bu sezon 3 gruptan oluşan Birinci Amatör Kümede ikinci yarıya geçildi. Müthiş lig yarışının yaşandığı gruplarda, ikinci yarı maçları ara verilmeden 13-14 Ocak tarihlerinde başlayacak. Çaycuma grubu, takım sayısı az olduğu için Merkez ve Ereğli grubuna göre geç start alacak.

Futbol İl Tertip Komitesi’nin belirlediği maç programı doğrultusunda, Merkez ve Ereğli grubunda ikinci yarının ilk hafta maçlarına hafta sonunda Fener, Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı, Gelik ve Alaplı İlçe sahaları ev sahipliği yapacak.

Merkez grubunda ikinci yarı Zonguldak Gençlergücü-Tersanespor, Terakkispor-Göbüspor, Karamanspor-Karaelmasspor, Asmaspor-Capeti Merkez Atölyesi, Elvanpazarcıkspor-Çatalağzı Demirspor, Ayiçispor-Karadonspor maçlarıyla başlayacak.

Ereğli grubunda ise, Ereğli Demirspor-Sücüllü Yalıboyuspor, Gümelispor-Tepeören Gençlikspor, Zonguldak Ereğlispor-Kandilli Belediyespor, Ortacıspor-Balıspor maçları oynanacak.

Söz konusu maçları yönetecek hakemler, yarın Zonguldak İl Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

İKİNCİ YARI ÖNCESİ NEFES NEFESE YARIŞ

13 takımın mücadele ettiği Merkez grubunda, takımlar arasında çok büyük bir çekişme var. 12 hafta süren ilk yarıda 26 puan toplayan Ayiçispor lider unvana sahip. Liderin ardından 25’er puanla Karamanspor ile Terakkispor geliyor. Bu üç takım aynı zamanda Play-Off hattını oluşturuyor.

İlk 3’ün ardından 22 puanla Tersanespor, 21 puanla Zonguldak Gençlergücü, 19 puanla Asmaspor, 17’şer puanla Üzülmezspor ile Göbüspor geliyor.

Karaelmasspor’un 16 puanla 9’uncu, Karadonspor’un 10 puanla 10’uncu sırada yer aldığı grupta, son üç aynı zamanda düşme potasında 8’er puanla Çatalağzı Demirspor ile Capeti Merkez Atölyesi ve 5 puanla Elvanpazarcıkspor oluşturuyor.

Ereğli grubunda ilk yarının lideri Zonguldak Ereğlispor oldu. Ereğli ekibi, oynadığı 8 maçta hiç yenilgi almadan 22 puan toplayarak lider unvan kazandı. Yenilgisiz ilk sıradaki Zonguldak Ereğlispor’u 6 puan geriden 16 puanla Kandilli Belediyespor ve 13 puanla Ortacıspor izliyor.

Play-Off hattını oluşturan ilk 3’ü, 12 puanla Tepeören Gençlikspor, 11’er puanla Balıspor ile Sücüllü Yalıboyuspor ve 10 puanla Ereğli Demirspor takip ediyor.

4 puanlı Bayatspor ve 3 puanlı Gümelispor son iki basamakta yer alıyor.

Devre arası tatilinin devam ettiği Çaycuma grubunda ilk yarının lider takımı Perşembe Belediyespor olmuştu. 19 puana sahip Perşembe ekibinin ardından 16 puanla Filyos Ateşspor ve 12 puanla Velioğlu Gelişimspor geliyor. Burada son iki basamakta Devrek Bastonkentspor ile İstasyon Gemicilerspor var.

Merkez ve Ereğli grubunda ikinci yarının ilk hafta maçlarının programı şöyle:

13 OCAK CUMARTESİ

Saat 13.00 Fener sahası: Zonguldak Gençlergücü-Tersanespor

Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor

Saat 15.00 Fener sahası: Terakkispor-Göbüspor

SAAT 15.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Ereğli Demirspor-Sücüllü Yalıboyuspor

14 OCAK PAZAR

Saat 11.00 Fener sahası: Karamanspor-Karaelmasspor

Saat 13.00 Fener sahası: Asmaspor-Capeti Merkez Atölyesi

Saat 15.00 Fener sahası: Elvanpazarcıkspor-Çatalağzı Demirspor

Saat 14.00 Gelik sahası: Ayiçispor-Karadonspor

Saat 14.00 Alaplı İlçe Stadı: Gümelispor-Tepeören Gençlikspor

Saat 14.15 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Zonguldak Ereğlispor-Kandilli Belediyespor

Saat 16.15 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Ortacıspor-Balıspor

SPOR SERVİSİ

3-171-362-25

Editör: Hüseyin EKİNCİ