Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Mustafa Özer, Zonguldak’ta devam eden yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Kırmızı-Lacivertli teknik adam, geçen hafta Çarşamba günü başladıkları sezon hazırlıklarını günde çift antrenman uygulamasıyla sıkı şekilde sürdürdüklerini, kamp programının hafta içinde Devrek Mesut Özil Tesisleri’nde devam edeceğini kaydetti.

Elmas’ın teknik patronu, transferlere dair sorulan soru üzerine, takımı hedefe taşıyacak kreatif oyunculara ihtiyaçları olduğunu, Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir tarafından bizzat yürütülen transferlerin biran evvel neticelenip takıma katılmasını beklediklerini ifade etti.

2023-2024 sezonunun 27 Ağustos’ta başlayacağını anımsatan ve dolayısıyla önlerinde çok fazla bir zamanın kalmadığını vurgulayan Mustafa Özer, 2. Lig’in ve fikstürün zorluğuna dikkat çekip iyi bir takım kurmaları gerektiğini söyledi.

Fener sahası, 2024-2025 sezonunda Süper Amatör Lige kapandı! Fener sahası, 2024-2025 sezonunda Süper Amatör Lige kapandı!

Bütçesi çok yüksek olan takımlarla yarışacaklarını, fikstürün de özellikle ilk 9 hafta itibariyle zorlu olduğunu dile getiren Elmas’ın hocası, “2. Ligde bu sezon bütçesi yüksek olan takımlarla mücadele edeceğiz. Bununla birlikte fikstürümüz de çok zor. İyi bir takım oluşturmamız gerekiyor. Geçen sezonki kadronun yüzde 95’i ayrılmış. Sadece 4-5 futbolcunun kaldığını görüyoruz. İskeleti yeniden oluşturacağız. Bu yüzden alacağımız oyuncuların önemi büyük. Kreatif oyunculara ihtiyacımız var. Sahada problem çözebilecek, yaratıcı oyuncularımız muhakkak olmalı. Bizi hedefe taşıyacak oyuncular istiyoruz. Takımı ileriye taşıyabilecek, kişilikli, karakterli oyuncular tercih etmemiz lazım. Bu tarz oyuncuları kadromuza katarsak, her şey daha güzel olacak.” dedi.

Teknik adamlık kariyerinde daha önce 1. Lig ve 2. Ligde görev yaptığını ve bu sezona gelesiye kadar hiç bu kadar zorlu bir fikstürle karşılaşmadığını belirten Zonguldak Kömürsporlu teknik adam, “Ben, bizim bu sezon ki grup ve fikstür kadar zor bir grup ve fikstür görmedim. İlk haftalar çok zorlu rakiplerle oynayacağız. Bu yüzden yapılacak transferler önemli. Aramıza katılacak arkadaşların kısa sürede takıma uyum sağlamaları gerekiyor.  Kamp döneminde takıma katılmış olmaları bize artı katacak. Hazırlık maçlarında takım olgusunu yaratmak istiyoruz. Bu maçlarda oyuncuların sergileyecekleri futbol ve performans büyük önem arz ediyor. 2. Lig zorlu olduğu kadar çok da önemli bir lig.” şeklinde konuştu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ