AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Gazeteciler Cemiyeti’nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Çağlayan, yerel seçimlerde hedeflerinin 25’te 25 olduğunu, Fevkani Köprü’nün yıkımının sorumlusunun geçmiş dönemdeki CHP yerel yönetiminin olduğunu ifade etti. Çağlayan öte yandan, Adliye’ye giderek kendisinden şikâyetçi olan Mehmet Baş’a da yüklendi.

“KİM NEYİ KİME EMANET EDİYOR?”

Türkiye genelinde 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili konuşan Çağlayan, “Hedefimiz 25’te 25. AK Parti teşkilatlarının özünde genel itibariyle bir seçim gittiğinde diğer seçim çalışmaları başlatılır. Emaneti geri alacağız diyenler var. Kim neyi kime emanet ediyor? Durmayacağız, yorulmayacağız, yılmayacağız. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 25 belediyenin tamamını alacağımızı, almak için de elimizden geleni yapacağımızı söylüyoruz. Tüm teşkilat olarak buna hazırız. Evet sorunlarımız var şehir olarak ancak bunun üstesinden gelecek bir cumhurbaşkanımız var.

Zonguldak’ın merkezinde bir hareket var. Bunu herkes görüyor. Diğer ilçelerimizin ve beldelerimizi Allah’ın izniyle alacağız. 2023 Mayıs ayında çok önemli bir seçime gittik. Azımsanmayacak bir oranla iktidarı Cumhurbaşkanımıza verdik. Bunun da devam etmesi için çabamızı sergileyeceğiz. AK parti vatandaşın sevincinde de üzüntüsünde de yanında. Hiçbir zaman kopmadık milletimizden, kopmayacağız da.” dedi.

KONGREYE ZONGULDAK KATILIM SAĞLAYACAK

AK Parti'de 7 Ekim Cumartesi günü 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi yapılacak. Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerin ardından ise olağan kongre süreci başlayacak. Cumartesi günü yapılacak olan kongreye Zonguldak’tan da Bin- 1500 kişinin katılacağını söyleyen Çağlayan, kongrenin ardından yerel seçim çalışmalarını arttıracaklarını ifade etti.

Olcay Can: İl ve İlçe başkanlarını görevden aldırma girişimleri ihanettir Olcay Can: İl ve İlçe başkanlarını görevden aldırma girişimleri ihanettir

FİLYOS PROJESİ’Nİ ‘RÜYA’ OLARAK TANIMLADI!

Çağlayan açıklamalarında Filyos Projesi’ne de değindi. Filyos Projesi’ni ‘Rüya’, ‘Hayal’, ‘Masal’ gibi kelimelerle değerlendiren Çağlayan, “Zonguldak Türkiye’yi ısıtacak üs olmayı başardı. Doğal gazdan gübre üretimi yapılacak. 2 bin kadar istihdam yapılacak. Mahkeme süreci devam ediyor. Cari açığa da katkı sağlayacak bir üretim. Bizim Zonguldak olarak bunlara talip olmamız lazım. Bir yatırım yapılacağı zaman, ‘Oraya, buraya zarar verecek’ diye karşı çıkılıyor. Bunu bu hale getirmek fayda sağlamıyor. Günümüz teknolojisi ile zarar vermek mümkün değil. Zararın önüne zaten bu teknoloji ile geçilebilir. Filyos çok hızlı devam ediyor. Filyos çok güzeldi yaşanılacak bir yer. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Devam ediyor. Doğal gazın çıkması Filyos’ta bazı değişikliklere neden oldu. 3-5 belediye başkanının açıklamasıyla değiştirilecek bir durum değil. Ülkemizin bağımsızlığının ilanı.” şeklinde konuştu.

ÇAĞLAYAN ERDEMİR’E SAHİP ÇIKTI

Özellikle son günlerde Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın gündeme getirdiği ERDEMİR sorunları ile ilgili konuşan Mustafa Çağlayan, “ERDEMİR dünya sanayi kuruluşu. Yerel siyasete malzeme edilecek bir kurum değil. Özel endüstri bölgesi olması gerekiyorsa olmalı. Biz Ereğli’nin zarar etmesini istemeyiz.” dedi.

“KÖPRÜYE KARANFİL BIRAKMAK İSTEMİYORUZ”

Fevkani Köprü’nün yıkılması konusunun sorulması üzerine, esnafın yeterince uyarıldığını vurgulayan Çağlayan, “Kararlar alındı. Tebligatlar yapıldı. Esnafın önlemini alması gerekiyordu. Zarar görmelerinden yana değiliz. Riskli yapılar konusunda uzmanlar konuşmalı. Uzmanlar bir araştırma yapmış. Her türlü seçenek sunuldu. Yeteri kadar da yardımcı olunurdu zamanında güçlendirme yapılsaydı. Böyle olmazdı. Maden bu kadar seviyordunuz iyileştirirdiniz. Şimdi hiç bir bilginiz yetkiniz yok gibi gece yarılarında esnafı kışkırtacak açıklamalar yapıyorsunuz. Görevdeyken neredeydiniz?

Belediye başkanımızın nasıl bir gayret içerisinde dolduğuna şahit oldum. Biz bunları kendilerine aktardık. Kendileri de birbirleriyle uyum içerisinde olup da harekete geçirelim istemediler. Elmaspark’ta şu an sadece camları eksik diye biliyoruz. Sahilde esnaf yok muydu? Şimdi ticaretlerini yapıyorlar. Geliyor bir tanesi mümkün değil diyor. Gidip ticaret yapacağınız yerde birazda sizin elinizi taşın altına koymanız gerekmiyor mu inatlaşmanın anlamı yok. Günler öncesinden bildirildi. Yeni yerlere gelin bir saat sonra elektrik açılacak. Tüm yollar size açıldı. Bir iki tanesinin yaptığı hareket diğerlerini bağlamıyor. Siyasete malzeme edilecek bir konu değil. İki gün sonra bir facia yaşandığında Biz karanfil bırakmak istemiyoruz. Bu zorunluluk.” Şeklinde konuştu.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu