Mustafa Bilge, Zonguldak Kent Konseyinin 6 Nisan 2023 tarihinde Belediye Meclis Salonunda gerçekleştireceği kongrede başkanlığa aday olduğunu söyledi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Plan Bürosundan emekli Zonguldak Kent Konseyi Başkan adayı Mustafa Bilge, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

“Daha önce Kent Konseyinde 1 buçuk sene aktif görev aldım. Bu süre içerisinde kendimin de bir takım işler yapabileceğimi gördüm ve bu yola çıktım. Görev aldığım süre içerisinde öncelikle insanlarımızın Kent Konseyi hakkında çok az bilgiye sahip olduğunu gördüm. Bu nedenle eğer seçilirsek önce insanlarımıza Kent Konseyini tanıtacağız yani işin a-b-c sinden başlayacağız. Kent Konseyi gönüllülük esasına dayalı ve tavsiye niteliğinde bir kuruluştur. Kent Konseyi Belediye Meclisine proje sunabilir ve mecliste bunu gündeme alıp uygulamaya da koyabilir. Şehrimizde sayın valimizin de önemsediği çok önemli bir Jeopark Projesi var. Bu proje yeni bir proje olduğu için bu projeyi şehirde bilmeyen çok kişi var. Ancak yerel ve ulusal anlamda çok güzel tanıtımları yapılıyor. Kent Konseyimizin yer sorunu var ve seçilirsek eğer bu konuyu gündeme getireceğim. Kent Konseyleri Belediyelerle birlikte çalışmak zorunda belediyenin desteği olmadan Kent Konseyleri bir şey yapamaz yapsa bile güdük kalır. Ben bunu gündeme getireceğim başkanımız da herhalde bu konuda bize anlayış gösterir. Kent Konseyinin bütçesi yok deniyor ama belediyelerin belli bir oranda bütçesi var. Bu konuda belediyelerin size vereceği destekte çok önemli ama u tabi belediyenin tamamen kendi bütçesi ve size verip veremeyeceğiyle alakalı.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Genç yaşta ani veda… Yasin’in ölümü bir ilçeyi yıktı! Genç yaşta ani veda… Yasin’in ölümü bir ilçeyi yıktı!

IMG_8953

Editör: Seçkin