Genel-İş Sendikası Zonguldak Şubesi ile Muslu Belediyesi arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı.

Taraflar, Sendikanın teklif taslağı ve Belediyenin Mali durumu üzerinde durum değerlendirmesi yaparak. Belediyenin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak, insana saygı, emeğe saygı gözetilerek belediyenin imkanları dahilinde en iyi şekilde toplu iş sözleşmesi imzalandı.

31.03.2021 Tarihinde bir yıllık olarak imzalanan toplu iş sözleşmesinde sözleşme kapsamındaki işçilerin ücretlerine  %25 oranında artış yapılırken Çocukları anasınıfına giden çocuk için 1000,00 TL, ilkokula giden çocuk için 1.200,00 TL, ortaokula giden çocuk için 1.300,00 TL,  liseye giden çocuk için 1.400,00 TL ve üniversiteye giden çocuk için 1.750,00 TL kırtasiye yardımı verilir. Bu kırtasiye yardımı tek seferde ve sadece en üst sınıfa giden bir çocuk için verilir.  Belgelendirmek kaydıyla üniversite okuyan her çocuk için eğitim ve öğretim yılı boyunca her ay 500,00 TL öğrenim yardımı verilir. “İş sağlığı ve Güvenlik Yönetmeliği”  hükümlerine uygun şekilde yazlık-kışlık iş elbisesi, ayakkabı, eldiven, koruyucu gözlük, baret ve çizme verir.

Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu yaptığı açıklamada, “Tüm personeliyle birlikte uyum içinde özveriyle çalışarak, daha güzel daha yaşana bilir ve modern bir Muslu  için hizmet veren Muslu Belediye Başkanı Sayın Sabahattin Adıyaman’a, geçirdiğimiz toplu sözleşme sürecinde  işçinin özlük haklarının korunmasında gösterdiği hassasiyete ve emeğe duyduğu saygıdan dolayı teşekkür ederim.Toplu   sözleşmenin   sendikamız   üyesi   işçi  arkadaşlara hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi. 

Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman’da imzalanan sözleşmenin tüm işçi arkadaşlara hayırlı olmasını diledi.(Haber Merkezi)                                                

                                                                   

Editör: Haber Merkezi