Çaycuma Muhtarlar Derneği’nin olağan kongresi gerçekleştirildi. Dernek başkanlığına Süleyman Baysal seçildi.

Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve AK Parti Çaycuma ilçe Başkanı Birol Yiğit katıldı.

Divan Başkanlığını Karadeniz Muhtarlar Derneği Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas’ın yaptığı kongrede, Mevcut Başkan Ekrem Çelen ve Kahvecioğlu Köyü muhtarı Süleyman Baysal aday oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından derneğin faaliyet raporları okundu.

Dernek Başkanlığına aday olan Süleyman Baysal yaptığı konuşmada, derneğimizi daha aktif hale getirmek ve muhtarlarımıza daha faydalı olabilmek adına 83 köy ve 33 mahalle muhtarımız ile konuşarak çözüm yolu aramak adına aday olduğunu söyledi. Muhtarlar derneğinin çaycuma’da en büyük sivil toplum kuruluşu olduğununda altını çizen Baysal, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “biz muhtarlar köylerimizde ve mahallelerimizde seçilmiş insanlarız. Bizler devletin gözü kulağıyız. Bizlerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor. Muhtarlar derneğimizin, tüm muhtarların arkasında güçlü bir şekilde olacak yönetim kurulu olmak istiyoruz. yönetime seçildiğimiz takdirde derneğimizin bir avukatı olacak. Maddi durumu kötü olan muhtarlarımızın üniversitede okuyan çocuklarına burs verilecek. 83 köyümüzü ve 33 mahalle muhtarlarımızı yılda en az iki kez ziyarette bulunacağız. Muhtarların köylerinde ve mahallelerinde sorunlarını çözmek için yardımcı olacağız. Bu gün yapılan kongrede derneğimizin genel kurulunun kaybedeni olmayacaktır. Genel kurul sonucunda birlik ve beraberlik içinde gönül koymadan hep birlikte 116 muhtarımızla beraber olacağız.”

Mevcut Başkan Ekrem Çelen, kongrenin bölge adına hayırlı olması temennisinde bulunarak, “bu seçimin kaybedeni olamayacak, kazanan derneğimiz olacak inşallah. derneğimizin faaliyetlerini burada anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Arkadaşlarımız 3 yıllık faaliyet raporunu okudular. Hepimiz köylerimiz ve mahallelerimizde seçilmiş insanlarız. Vatandaşlarımızdan aldığımız destekle bölgelerimize hizmet vermek için elimizden geleninin fazlasını yapmaktayı. Elbette eksizklerimiz , yapamadıklarımız olmuştur.ama asla art niyetli olmadık, olmayacağız. Dernek gelirini en iyi şekilde kullanarak sizlere hizmet vermek birinci önceliğimiz oldu.yine aynı şekilde devam edecek.”dedi.

Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, her iki adaya başarılar dilerken, kongrenin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Kongrede, 115 muhtar oy kullanırken, 2 oy geçersiz sayıldı. Süleyman Baysal 57, Ekrem Çelen 56 oy alırken, 1 oy farkıyla Süleyman Baysal Başkanlığa seçildi.

Süleyman Baysal’ın yönetimi ise şu isimlerden oluştu; Halit Turpçu, Mehmet Çelik, Ersoy Miyanyedi, Muhittin Demirsoy, Kasım Özcan, Mustafa Akçelebi, Rıfat Demirkesen.

Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi