Zonguldak Muhtarlar Derneğinin 4. Olağan Genel Kurulu yapılırken, mevcut başkan Şerafettin Nas ve yönetimi yeniden seçilerek güven tazelediler.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan genel kurula, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürü Veli Köktürk, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ve mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Divan Başkanlığını Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu’nun yaptığı genel kurulda açılış konuşmasını yapan Başkan Şerafettin Nas, muhtarların çalışmaları ve muhtarlar ile ilgili yapılacak çalışmalar konusunda açıklamalarda bulunurken, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği değerleri de açıkladı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da kongrede yaptığı konuşmada, Muhtarlar Derneğinin seçilecek olan yeni yönetimine başarılar dileyerek, “Muhtarlarımız ile çok sık bir araya geliyoruz. Muhtarlık grubu tarihten beri gelen önemli bir kurum. Merkezi sistemden sonra muhtarlık bitme aşamasına gelen bir durumdu. Muhtarlar ikametgah belgesini elden veriyorlardı. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızın talimatlarıyla muhtarlık gurubu eskiden daha güçlü hale geldi. Muhtar olmak için rakiplerin artıyor. Afyonkarahisarda idim bir adayın karşısına birçok aday çıkmıştı. Seçim zor sandığa girmek var ama çıkmak zor. 40 yıllık bir başkanınız var. Son zamanlarda muhtarlarımız devletimiz, İçişleri Bakanımız Cumhurbaşkanımız nezdinde, bizim ve Belediyelerin nezdinde değeri her geçen gün artıyor. Sizler vatandaşlarımızın temsilcilerisiniz. Sizler bizim paydaşımızsınız. Vatandaşlarımız huzurunu ve mutluluğunu nasıl artırabiliriz buna kafa yoruyoruz. Siz işin bir tarafındasınız biz başka tarafındayız. Gerçekten zor zamanda ulaşılan konumdasınız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veli Köktürk’e, Zonguldak Belediyesi Özel Kalem Müdürü Buğra Özçelik’e plaket takdim etti.

Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarının okunması ve müzakeresinin ardından Muhtarların aidatları 150 TL’ye çıkarıldı.

Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda Muhtarlar Derneği Başkanlığına yeniden Şerafettin Nas seçilirken, yönetim kuruluna ise, Dursun Kılav, Satılmış Altınkaya, Cengiz Alkan, Ömer Öztürk, Kamil Akgöz, Sami Akgül, Yalçın Dursun, Yakup Avcı seçilirken, Denetim Kuruluna, Mücahit Durmaz, Oktay Arslan, Salih Reha Poyraz seçildiler. Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Konfederasyonu Üst Kurul Delegeliğine, Mustafa Hamzaçebi, Hüseyin Arslankaya, Bilal Kozan, Murat Köse ve Yücel Demircioğlu seçildi.

Zonguldak Muhtarlar Derneğine yeniden seçilen Şerafettin Nas yaptığı konuşmada, “Zonguldak Muhtarlar derneğimizin 4 olağan genel kurulunda şahsıma ve yeni seçilen yönetim kurulu arkadaşlarıma desteklerinden dolayı muhtar arkadaşlarıma katılımlarından dolayı başta Sayın valime belediye başkanıma il müdürüme şükranlarımı sunarım” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi