Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan işçileri ilgilendiren, 01 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasını kapsayacak 30’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi 9 Haziran 2023 tarihinde Ankara’da imzalandı.

Dış ticaret istatistikleri açıklandı Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında 7 Mart 2023 tarihinde başlayan 30’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. Ankara’da TÜHİS Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek, TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şerafettin Güler, TTK Genel Müdür Yardımcısı Ercan Gebeş, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, sendikamıza bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk, Amasra, Merkez Servisleri Şubelerinin başkan ve yöneticileri, TÜHİS Toplu İş Sözleşmeleri Uzmanları Hasan Türk, İpek Çakal, TTK TİS Komisyonu Üyeleri ile GMİS TİS Uzmanı Mustafa Sait Cinbir ve komisyonu üyeleri katıldı.

Hükümet ile TÜRK-İŞ Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu arasında imzalanan Çerçeve Protokolü doğrultusunda ücretlerle ilgili maddelerde anlaşma sağlanmış oldu. Ayrıca sosyal haklar ve diğer ödemelerde de aynı oranlarda artışlar sağlandı.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK 30’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin tüm üyelerine hayırlı olmasını dileyerek, “TTK ve MTA işçilerimizin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Mart ayında başlamıştı. Çok yoğun gündemde, deprem felaketi ve demokrasinin olmazsa olmazı seçimlerin olduğu dönemde bir toplu iş sözleşmesi süreci geçirdik. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çözüm odaklı yaklaşan TTK yetkililerimize ve TÜHİS yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

TTK 30. DÖNEM TİS 82 ASIL MADDEDEN OLUŞTU

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan işçileri ilgilendiren ve 2023 ile 2024 yıllarını kapsayan 30’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi 82 asıl, 3 geçici ve 8 ek maddeden oluştu. (Haber Merkezi)

Şizofreni hastası kadın ot toplamaya giderken kayboldu Şizofreni hastası kadın ot toplamaya giderken kayboldu

Metruk bina yıkılırken enkazın altında kaldı! Metruk bina yıkılırken enkazın altında kaldı!

Ereğli festivalinin sanatçıları açıklandı! Ereğli festivalinin sanatçıları açıklandı!

26 gündür kayıp olan adam ağaca asılı halde ölü bulundu! 26 gündür kayıp olan adam ağaca asılı halde ölü bulundu!

Editör: Virda Şahin