Momento Silan Nedir?
Momento Silan, Aktif Silikon Teknolojisi ile bezle silinmeye dayanıklı, su bazlı ve ve üstün örtücülük özelliğine sahip iç cephe boyasıdır.
Momento Silan Özellikleri Nelerdir?
Filli Boya Momento Silan özellikleri bakımından, kullanıcıların beklentilerine ve zevklerine hitap eden pek çok unsuru bir araya getirir.

  • • Ürünün formülasyonunu oluşturan en önemli unsurlardan biri olan Aktif Silikon Teknolojisi, boyanın uygulandığı yüzeylerin kirlere ve lekelere karşı dayanıklı olmasını sağlar.
  • • Hijyenik bir kullanım deneyimi sunan ürün, ev içi temizleyiciler ve bezle kolayca temizlenebilir, yıkanabilir.
  • • Yüksek örtücülük performansı sayesinde kolaylıkla uygulanabilen silikonlu boya, boya sarfiyatını azaltır, yüzeye mükemmel şekilde tutunur.
  • • İçeriği sayesinde hem uygulama hem de kuruma sürecinde kokusu çevreye rahatsızlık vermez.
  • • Son kat iç cephe boyası Momento Silan, ipeksi mat dokuya sahiptir.

Momento Silan Nasıl Kullanılır?
Filli Boya Momento Silan iç cephe boyası, kuru, temiz ve pürüzsüz yüzeylere uygulanmalıdır. Boyanın dayanıklılığını arttırmak ve yüzeyi hazırlamak için mutlaka astar uygulanmasını öneriyoruz. Uygulama sırasında, ambalajın üzerinde belirtilen oranlara uyularak inceltilmesi önemlidir.
Boya fırçası yardımıyla kestirme işlemleri yapıldıktan sonra boya uygulaması, rulo yardımıyla ve minimum 2 kat olacak şekilde tüm yüzeye uygulanmalıdır. İlk kat boyanın sürülmesinin ardından, ortam sıcaklığını dikkate alarak yaklaşık 2 veya 4 saat arasında kuruma süresinin tamamlanması beklenmelidir.
Hangi Yüzeylerde Kullanılır?
Silinme ya da sürtünme tarzı olumsuzluklara karşı dayanıklı ürün, sık kullanılan yaşam alanları için son derece uygundur. Dökülme, kabarma ve çatlama faktörlerine karşın üstün korumalı silikonlu boya mutfak, banyo, salon gibi hem sık kirlenen hem de sık kullanılan mekânlar için idealdir.
Yüzeyler Nasıl Olmalıdır?
İç cephe boyasını kullanacağınız yüzeyin kuru, temiz ve pürüzsüz olması oldukça önemlidir. Yüzeyin durumu boyanın ilk günkü ipeksi mat dokusunu muhafaza etmesi ve renk tonunun korunması açısından önemlidir. Ayrıca, boya yapılacak olan yüzeylerde astar ve macun uygulaması tamamlanmış olmalıdır.
Ne Kadar Alan Boyanır?
Uygulama yapılacak yüzeyin cinsine, emiciliğine, yapısına ve uygulama alışkanlıklarına değişmekle birlikte 1 Litre ile tek katta 13-22 m² alan boyanabilir.*
Çeşitli hacimlerde ambalajları bulunan Momento Silan ın iki kat boyanması durumunda ne kadar alan boyanacağını bulmak için aşağıdaki tabloda faydalanabilirsiniz*:
15 L için 165 m²
7.5 L için 83 m²
2.5 L için 28 m²
1.25 L için 4 m²
*Uygulama yapılacak yüzeyin cinsine, emiciliğine, yapısına ve uygulama alışkanlıklarına göre boya sarfiyatı değişiklik gösterebilir. Belirtilen boya sarfiyatı teoriktir.
Momento Silan Ürün Yelpazesinde Hangi Renkler Bulunur?
Filli Boya Momento Silan geniş renk koleksiyonu 100 den fazla seçenek ile zengin tonlar sunar. Renk yelpazesinde Lületaşı renginin yanı sıra Andezit, Hibiskus, Koral, Kozmik, Yudum, Kehribar ve Karnaval renk serileri yer alır.
Momento Silan Ne Kadar Dayanıklıdır?
Filli Boya Momento Silan renkleri uzun süre boyunca ilk günkü canlılığını korur. Bu sayede defalarca silinebilen ve yıkanabilen boya hem renk tonunu ve ipeksi dokusunu hem de özelliklerini muhafaza ederek verimli bir kullanım imkânı sunar.
Momento Silan’ın En Sık Nerelerde Kullanılır?
Momento Silan iç cephe boyası Aktif Silikon Teknolojisi ile hijyen ihtiyacı duyulan ortamlar için mükemmel bir seçenektir. Silinebilir ve yıkanabilir özellikleri sayesinde dokusunu, rengini ve özelliklerini koruyan iç cephe boyası mutfak, çocuk odası, banyo gibi üstün hijyen gerektiren yüzeyler için özellikle tavsiye edilir.
Momento Silan Hızlı Kurur mu?
Momento Silan ile iç cephe yüzeyleri boyanırken katlar arasında 4-6 saat beklenmelidir. Bu süreyi belirleyen faktör ortam sıcaklığıdır. Silikonlu yapısı sayesinde yüzeye hızlı ve kolay şekilde sürülebilen iç cephe boyası, homojen biçimde yayılmasının ardından, kullanıcıların tercihi doğrultusunda diğer katların sürülmesi için kısa sürede hazır duruma gelir.
Momento Silan Raf Ömrü Ne Kadardır?
Açılmamış ambalajında, serin ve kuru yerde direkt güneş ışığından ve dondan korunarak 3 yıla kadar saklanabilir. Ambalajın kapağını kullanımdan hemen sonra hava almayacak şekilde kapatınız.

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı! Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı!

renk katalog

Editör: Murat Barutçu