Alınan bilgiye göre, 23 Haziran 2020 tarihinde Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Ali Tosun, Milli Eğitim Bakanının Zonguldak ile ilgili planlarının bulunması nedeniyle görevinden alındığı bildirildi.

Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un görevinden alınmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne kimin atanacağı merak ediliyor.

Telefon ile kendisiyle görüştüğümüz İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, “Bakanlığımızın tasarrufu ile görevden alındım. 2020 yılı Haziran ayından beri İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptığım sürede iyi hizmet ettiğimi düşünüyorum. Bugüne kadar layıkı ile görev yaptım. Bundan sonra alacağımız görevi aynı şekilde yapmaya devam edeceğim. Yeni görev yerim belli değil” dedi.

ALİ TOSUN KİMDİR?

1980 yılında, Trabzon İli Vakfıkebir İlçesinin İlyaslı Köyü’nde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Vakfıkebir’de tamamladıktan sonra Yükseköğrenimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladı. Sakarya Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında Yüksek Lisans yaptı.

Öğretmenlik mesleğine Yalova’ nın Armutlu ilçesinde başlayıp, on yıl okul müdürlüğü, iki yıl ilçe milli eğitim şube müdürlüğü, ilçe millî eğitim müdür vekilliği ve il millî eğitim müdür yardımcılığı, Yalova İl Millî Eğitim Müdürü görevlerinde bulundu.

23/06/2020 tarihinden itibaren Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevine başlayan Ali TOSUN, evli ve 3 çocuk babasıdır. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi