Zonguldak’ın Kilimli İlçesinde Kilimli Belediyesi tarafından yapılan ‘Kilimli Meydan Park’ protokol üyeleri ve halkın katılımıyla hizmete girdi.

Açılış törenine, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir, AK Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit, MHP Kilimli İlçe Başkanı Vedat Savaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, AK Parti Kilimli ve Çaycuma İlçesi İl Genel Meclisi üyeleri, Kilimli Belediye Meclis üyeleri ile misafirler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi halk oyunları gösterisinin ardından Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun yaptığı konuşmada, “Çalışmalarımıza başladık ve devam ediyoruz. 9 mahallemizde yaptığımız çalışmalarla 30 yıl önce Kilimli’den ayrıldım 30 sene sonra tekrar ger döndüm. Hiçbir şey değişmemiş klişe sözünü bugün rafa kaldırdığımızın mutluluğunu yaşıyorum” diyerek şunları söyledi:

“İlçemizde yollarımızda 25 bin ton asfalt serim işlemi gerçekleştirdik. Kilimli tarihinin en büyük asfalt işlemi gerçekleşti. Dere ıslahı Devlet Su İşleri Genel müdürlüğümüzün ikinci etabı 24 milyon TL olarak ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde çalışmaları başlayacak. 3,5 milyon balık satım depolama alanı bu bölgede ilk defa Kilimli’de olacak. Kilimli ilçe oldu ama bir türlü İlçe hürriyetine kavuşmadı. Kaymakamlıkta Tapu Müdürlüğü yoktu. Oda oldu. Noter de oldu. Jandarma binamız önümüzdeki hafta hep beraber hizmete açılacak. Meslek Yüksek okulunda öğrencilerimiz barınma sorunu yaşıyordu. 437 tane hem kız hem erkek artık barınma sorunu yaşamayacak. Kilimlispor’umuz için Ahmet Şerifoğlu stadyumumuzun zemini yenilendi. 7 milyonla stadyumumuzun üstünün kapanması için ihalesi yapıldı. Yolu olmayan mahalle sokak kalmadı. Belediye binamızın üst katında kütüphanemiz açılacak. Radar Tepe sosyal tesisleri geldiğimiz günden itibaren orayı sizlere açtık. Sizlerin beklediği TOKİ,. Kilimli sahil yolu, cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Yolumuz tamamlandı. Emekleri geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Açılışını yapacağımız parkta burada 13 dükkan sahibi vardı. Bir teşekkürde onlara ediyorum. Onlarla yaptığımız toplantıda burada bir projemiz var, ancak sizleri buradan başka bir yere taşımak zorundayıs dediğimde hiç tereddüt etmeden ilçemizin çehresi değişecekse seve seve terk ederiz diyen bu esnaflarımıza da tüm vatandaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum. Hatırlarsınız burası bu hale gelmeden önce yağmur yağdığında göl olan akşam olduğunda kapkaranlık karşıdan karşıya geçmenin mümkün olmadığı çok kötü bir alandı. Ama şimdi 7’den 70’e herkesin gezebildiği dinlenebildiği sohbet edip vakit geçirdiği geceleri ışıl ışıl gündüzleri ise cıvıl cıvıl olan nezih ve modern bir meydan geline geldi. 350 m2 alan olan parkımıza emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu da konuşmasında, “Bu güzel günde Kilimli’nin güzel insanlarıyla burayı açacağız. Başkanımız hedeflerinden bahsetti. Bugün buradan yapılan parklarla gerçekten Kilimli Zonguldak’ın en güzel ilçesi olma yolunda adım atıyor. Bir yanında Zonguldak merkez bir yanında Filyos limanı, Kilimli tam yerinde olacak. Ben Kilimli Belediye Başkanımıza teşkilatlarımıza kaymakamlarımıza tebrik ediyorum” dedi.

Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, “Kış ayının yazını yaşıyoruz. Her halde buda belediye başkanının bereketi. Kilimli ilçe başkanımızla ilgili belediye başkanımızla ilgili laf değil iş üreten Kilimliye yapılan hizmetleri belediye başkanımız anlattı. Kilimli gerçekten çehresi değişen özel bir yerlerden bir tanesi. Son dönemlerdeki sıkıntıları ortadan kaldırarak Kilimli’nin çehresini değiştirerek, parmakla gösterilen yerlerden bir tanesi haline geldi. Bu konuda emeğe geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen de, “Değerli belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizimde başımızı yere eğdirecek birşey olmadı. Yıllar yılı burası eski pazar yeri. Her güzel şeyi takdirle karşılıyoruz. Beni çok farklı yere getiriyor. İçerisinden geçmekten suların olduğu şehrin göbeğinde mezbeleliğin yer aldığı bir yerdi. Çok da zor birşey değildi. Kilimli sevdası lafla olmuyor. Böyle hizmetlere hasret kalmıştık. Belediye başkanımız sayıp döküyor. Daha önünüzde çok hedefler var. Kilimli’ye yaşanabilir bir hale getireceksiniz. Çok büyük hizmetler var” dedi.

Açılıştan önce son olarak Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada, “Bende hepinizi belediye başkanımızın bu hizmetine katılarak buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bugün açılacak Meydan Park’ta önemli eserlerden bir tanesi. Burası şehrin her türlü etkinliğinin merkezi olacaktır. Batı’da şehirleri gördüğümüz de hepsinde bir meydan vardır. Demokrasilerin temeli olan basın açıklamalarının bulunduğu yerdir. Sadece insanların eğlenme yeri değil, oradaki demokrasi kültürünün devamını sağlayacak yerlerdir. Kilimli ilçemiz bir iki yıl önce buraya gelip gitmek oldukça zordu. Geleceğe ümitle bakan bir İlçe. Her gün içinden binlerce insanın geçeceği yerdir. Kilimlinin değerini tüneller artırdı. Artık burası Zonguldak’ın mahallesi konumuna geldi. Buradaki girişimcilerimiz Kilimli’yi geleceğe hazırlaması gerek. Daha çok insana aş ve iş olsun. Buradan 8 tane alanda tünel kazım çalışması var. Temel kazılıyor. Günde 30-40 metre tünel kazılıyor. Kilimli dünyaya hem batıdan hem doğadan çıkacak” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapılırken, park gezildi.

Editör: Haber Merkezi