Zonguldak'ta özellikle Meşrutiyet ve Mithatpaşa Mahallesi'nde yaşanan sürekli su kesintileri, vatandaşların büyük tepkisine neden oldu. Yaklaşık 2 aydır devam eden su sorunları özellikle hafta sonları etkili oluyor. Cumartesi ve Pazar günleri, bazı saatlerde suyun hiç akmadığı ya da çok az aktığı belirtiliyor.

Vatandaşlar, su kesintilerinin hafta sonlarına denk gelmesinin, ev işleri ve temel ihtiyaçları karşılama konusunda ciddi sıkıntılara yol açtığını ifade ediyorlar. Çocukların okula gitmesi, temizlik, bulaşık ve çamaşır gibi günlük ihtiyaçların karşılanmasında suya olan bu ihtiyaç, sürekli kesintiler nedeniyle karşılanamıyor.

Su sorununun çözümü için yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, uzun süredir devam eden bu durumun bir an önce çözülmesini talep ediyorlar. Su kesintilerinin sebepleri ve çözüm yolları hakkında bilgilendirme yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, yaşanan bu sıkıntının çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

“KAÇ HAFTADIR BU DURUMA SUSUYORUZ AMA ARTIK YETER”

Konu ile ilgili acil bir çözüm beklediklerini ifade eden vatandaşlar, “Hafta sonu çoğu insan evindi. Hafta içi çalışıyoruz. Çocuklarımız okula gidiyorlar. Hafta sonu temizlik, bulaşık, çamaşır derken suya ihtiyacımız oluyor. Bir bakıyoruz su akmıyor. Kaç haftadır bu duruma susuyoruz ama artık yeter. Hangi mantıkla bu yapılıyor. Bitmek bilmeyen bir arıza mı var? Çocuklarımızı duşa sokacağız on bile yapamıyoruz. Yarın bu çocukların okulları var. Çamaşır makinası çalışmıyor. Hangi kıyafetlerle okula gidecekler?” şeklinde cümlelerle sitem ettiler.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Çınar ve yönetimi GMİS'i ziyaret etti Çınar ve yönetimi GMİS'i ziyaret etti

musluk-cesme

Editör: Murat Barutçu