Zonguldak Valiliği Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliğinin Olağan Meclis toplantısı yapıldı.

Özel İdare toplantı salonunda Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Turgut Subaşı başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ile daire müdürleri katıldı.

Açılı ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunduğu Birlik Meclisi Olağan toplantısında, 2022 yılı Gelir-Gider Bütçesi görüşülerek 21 milyon TL’ye bağlandı.

Birlik Başkanı Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı yaptığı konuşmada “Geçtiğimiz yıl kar yağışı nedeniyle asfalt yolları zarar gördü. Öz kaynağımızdan 330 bin TL ile Kardeşler, Ayvatlar ve 23 köyün bakımı yapılacak. Çukurlardan kurtulacağız. Rotmiks, asfalt malzemeleri birlikte alınacak. Makineler ise İl Özel İdareden gelecek. KÖYDES programımız devam ediyor. Yılsonuna kadar yüzde 100 tamamlanacak. Muhtarlarımızın talepleri var, bir kısmı aldılar işlerini yapıyorlar. Alınan malzemeleri amaca uygun kullansınlar.   Daha fazla malzeme gönderiyoruz. Yapılmadığı zaman muhtarlara karşı yardımda sıkıntı yaşıyoruz. Muhtarlar eliyle amacına uygun şekilde malzemeler kullanılsın. Köylerin talepleri geldiği zaman gerekli yardımı yapıyoruz” dedi.

Birlik Meclisi toplantısında, 2023-2024 izlenen iki yıl Gelir-Gider tahmini bütçesi görüşüldü. Ardından 2022 yılı yatırım planı ve çalışma programı görüşüldü. 2022 yılı üye aidatları görüşüldü.

Toplantının sonunda muhtarların dilekleri dinlenirken, bilhassa köy yollarında elektrik direklerinin olduğu yerlerdeki ağaçların verdiği zarar ve köy sınırlarında bulunan meyve ağaçlarının başka araziye zarar vermesi konuları görüşüldü. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi