Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşı düzenlemesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve Meclis'in açılmasıyla birlikte hazırlıkların tamamlanıp adımların atılacağını belirtti.

Cevdet Yılmaz, Ankara'da basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda dün açıklanan Orta Vadeli Program'ı değerlendirdi. Emeklilerin maaşlarına yansıtılacak enflasyon farkını vurgulayan Yılmaz, bu düzenlemeyle ilgili dengeleyici bir çalışmanın gündemde olduğunu ifade etti ve çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasını planladıklarını söyledi.

Hastane bahçesinde ücretsiz sağlık taraması yaptılar Hastane bahçesinde ücretsiz sağlık taraması yaptılar

Ayrıca, Orta Vadeli Program'ın gerçekçi olduğunu belirten Yılmaz, politika ve reformların uygulanması için siyasi iradenin önemine dikkat çekti. Büyüme konusundaki değişikliklere vurgu yaparak, büyümenin enflasyona katkı sağlayıcı bir şekilde şekillendirildiğini açıkladı.

Yılmaz ayrıca, Yatırım Ortamı Eylem Planı'na yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi ve bu planın iki aşamalı olarak hazırlandığını, ilk aşamanın sonbaharda Meclis'e sunulmayı hedeflediğini belirtti.

Mali disiplinin önemine vurgu yaparak, Orta Vadeli Program'ın mali disiplin ilkesiyle hazırlandığını vurgulayan Yılmaz, kamu tasarruflarının artmasının bütçe açıklarını azaltarak toplam tasarrufları artıracağını söyledi.

Son olarak, memur ve emekli maaşlarına değinen Yılmaz, enflasyon farkının memur emeklilerinin maaşlarına yansıtılacağını ve diğer emeklilerle ilgili dengeleyici bir çalışmanın düşünüldüğünü açıkladı. Bu konuda çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti. Haber Merkezi

Editör: Virda Şahin