Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, hükümete seslenerek seçim döneminde emekliye verdikleri sözlerin tutulmasını istedi.

8 milyon emeklinin açlık sınırının altında maaş aldığını belirten Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, açıklamasına şöyle devam etti:

8 MİLYON EMEKLİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALIYOR

“Emeklilerin beklentileri var hükümetinde emekliye bu beklentileri için vermiş olduğu sözleri var. Seçim döneminde hükümet emeklilerin maaşları konusunda bazı sözler verdi bu sözlerin tutulmasını istiyoruz. Hükümet emeklinin katlı payını kaldıracağını, intibak yasasını da çıkartacağını söyledi bu nedenle emeklimizin beklentileri var. Ayrıca Kurban Bayramında emekliye verilen ikramiyenin artırılacağı da söylendi emekli verilen sözlerin tutulmasını bekliyor. 8 milyon emeklimiz açlık sınırının altında maaş alıyor ve geçinemiyor. İnşallah emekliye refah içinde yaşayacağı bir maaş verilir çünkü emeklinin durumu hiç iç açıcı değil. Emekli hükümete destek verdi ve hükümetten beklentileri var.

EMEKLİ 7 BİN 500 LİRA MAAŞ İLE NASIL GEÇİNSİN?

Türkiye’nin ilk tıp doktoru: Safiye Ali Türkiye’nin ilk tıp doktoru: Safiye Ali

Hükümetimizden beklentilerimizin yerine getirilmesini istiyoruz. Emekliye verilen sözler tutulsun. Çünkü her seçim döneminde bizlere söz veriyorlar ama verdikleri sözü yerine getirmiyorlar. O nedenle hükümetten bu sefer verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Emekli maaşının düzeltilmesi lazım çünkü emekli maaşı az ve yetersiz. Emekli 7 bin 500 lira maaş ile nasıl geçinsin? 7 bin 500 lira taban maaşı günümüz koşullarında hiçbir şey değil. Dul ve yetimlerimiz daha düşük maaş alıyorlar. En düşük emekli maaşının günümüz koşullarında 10 bin liranın üzerinde olması gerekmektedir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin