Bir yıl hapsi var! Bir yıl hapsi var!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'ndaki doğal gaz üretim kapasitesinin giderek arttığını açıkladı. Bilgin, Türkiye'nin Sakarya Gaz Sahası'ndan günlük yaklaşık 4 milyon metreküp doğal gaz ürettiğini belirtti. Bu üretim, Türkiye'nin tarihindeki en yüksek doğal gaz üretim miktarlarından biri olarak öne çıktı.

Aynı zamanda TPAO'nun, dünya genelinde petrol ve doğal gaz üretim şirketleri arasında 92. sıraya yükselerek ilk 100 şirket arasına girdiğini de paylaştı. Karadeniz'deki önemli keşiflerin yanı sıra kara alanında da arama ve üretim faaliyetlerinde büyük başarılar elde edildiğini vurguladı.

Bilgin, Türkiye'nin doğal gaz ve petrol üretiminde büyük bir ilerleme kaydettiğini belirterek, "Sakarya Gaz Sahası'ndan günlük yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretmekteyiz. Karada ürettiğimiz gazla birlikte Türkiye, tarihinde hiç ulaşmadığı bir üretim seviyesine ulaşmıştır. Bu üretim artmaya devam edecek ve Sakarya Gaz Sahası'nın kapasitesi daha da geliştirilecektir." dedi.

Bilgin ayrıca, Türkiye'nin yurt içi hidrokarbon üretiminin yurt dışı üretimi aştığına dikkat çekti. Bu başarıların organik büyüme ile elde edildiğini ve daha fazla arama ve üretim faaliyetine odaklanıldığını belirtti. TPAO'nun büyümesini daha da hızlandırmak için çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu