Zonguldak İl Genel Meclisinin Mart ayı dördüncü birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile, daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3’ncü maddesinde yer alan İlimiz, Kozlu İlçesi Kızılcakese Köyü, Karakiraz Mevkii, 122 ada, 1 parselinde kayıtlı, 1.672,63 m² yüzölçümlü, niteliği tarla olan taşınmazı köy yolu yapmak üzere, 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununun 8. maddesi uyarınca, rızaen veya kamulaştırma yolu ile satın alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Köylere Yönelik Hizmetler ile İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 7 – 7 – 8 – 3 sayılı raporları görüşülerek komisyonlardan geldiği gibi kabul edildi.

Gündemin 4’ncü maddesinde yer alan İlimiz, Kozlu İlçesi Yahma Mahallesi Yahma Sokağının, Mahalleden ayrılarak  “Yahma Köyü” adı altında bağımsız bir köy olma talebiyle ilgili İmar ve Bayındırlık, İçişleri, Köylere Yönelik Hizmetler ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 8 – 4 – 9 – 6 sayılı raporları ile, gündemin 5’nci maddesinde yer alan İlimiz, Devrek İlçesi Özbağı Köyü, Peksimet Mahallesi arasındaki yol ile Kozlukadı, Kozluçay, Kozlugüney, Sarnaz ve Eğerci köylerine ulaşım sağlanmaktadır. Mevcut yol orman parselinden geçmekte olup, yolun virajlı ve tehlikeli olması nedeniyle, yol genişleme çalışmalarının yapılabilmesi için, gerekli kurum izinlerinin alınması ile ilgili  İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Köylere Yönelik Hizmetler ile Tarım ve Orman Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 10 – 8 – 11 – 4 sayılı raporları ve gündemin 6’ncı maddesinde yer alan  İlimiz, Merkez ilçe Himmetoğlu Köyü Yusufoğlu bağlısı ile Kabuk Petrol arasında bağlantı yolu talep edilmekte olup, gerekli incelemelerin yapılması ile ilgili, İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler ile Tarım ve Orman Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 13 – 14 – 6 sayılı raporları komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Seçkin