Zonguldak İl Genel Meclisi Ocak ayı ikinci birleşimini İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yaptı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait raporun oylanmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan İlimiz Devrek İlçesi Akçasu Köyüne tahsisi yapılacak Babaköy Membanın "İçme suyu Memba Tahsis ve Tevzii Komisyonu Raporu görüşülerek komisyonlara havale edildi.

Gündemin 4’ncü maddesinde yer alan İlimiz Alaplı İlçesi, Merkez Mahallesi, mülkiyeti İdaremize ait 265 ada, 17 parselde kayıtlı 3.168,50 m², niteliği bahçe olan taşınmazın, Alaplı Kültür Merkezi Yapılmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5’nci maddesinde yer alan Gücek Köyü ile Dağköy Köyünü birbirine bağlayan, 028 KKN’lu münferit yolda ulaşımın alternatif kadastro yol güzergahı sağlanabilmesi ve gerekli izin ve irtifak işlemlerinni başlanabilmesi için, 2023 yılı İl Özel İdaresi ek yatırım programına alınması hususu görüşülerek komisyonlara havale edildi.

Gündemin 6’ncı maddesinde yer alan 2022 yılı köy yolu envanteri çalışmaları kapsamında, köy yollarının, 1. derece, 2. derece ve köy içi yollarının, grup ve münferit köy yolu ayrımında tasnif edilerek, uzunluk ve standartların güncellenmesi ve buna ilişkin, İl Genel Meclisi Kararının alınarak, Bakanlığa gönderilmesi zorunlu olduğundan, 2022 yılı güncel yol ağı cetvellerinin, İl Genel Meclisince görüşülerek, Çevre ve Şehircilik İklim değişikliği Bakanlığı’na Zonguldak’taki birinci ve ikinci derece 3682 km 134 metre köy yolu ağı bildirilmesi oybirliğiyle kabul edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi