Zonguldak İl Genel Meclisinin Mart ayı birinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edilirken, gündemin 3 maddesinde yer alan 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’ nun 17’ inci Maddesi’ ne istinaden oluşturulan Denetim Komisyonunda çalışmak üzere kurum dışından uzman personel görevlendirilebilir dendiğinden;  Defterdarlık tarafından görevlendirilen,  Defterdarlık Uzmanı Neriman Kara’ya, Denetim Komisyonunda çalışacağı 22-26 Şubat tarihleri arasında ödenecek ücret miktarının, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 17’ inci maddesinde belirtilen ücret miktarını aşmamak kaydıyla, belirlenmesi hususunun görüşüldü.

Meclis defterdarlık uzmanına verilecek ücreti oybirliğiyle kabul etti.

Gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz,  Manolya parkını  gündeme taşıyarak,  “Bizim önümüze geçen dönem bir Manolya park getirildi. Projeli ihaleli. Artık ne derseniz deyin, sonra bir baktık ki karşımızda çıka çıka bir taş yığını çıktı. Bakalım burası halka nasıl hizmet edecek dedik.  Hatta bir ara oraya plaj yapılacaktı, caminin hemen yanı başında plaj olmaz dedik. Sonrasında projeden plajı kaldırdılar.33 bin 500 artı KDV değerinde ihale yapıldı. Yüksek ücretli ihaleye verildi denildi buradan halk yaranılmaz dedik” dedi.

AK Partili İl Genel Meclisi üyesi  İsmail Terzi de, gündem dışı söz alarak  Manolya Parkı ile ilgili eleştirilere katıldığını ifade ederek, “Biz buradan çok söyledik halkın dinlenecek bir yeri olsun. Hem kaliteli hem merkeze yakın hem fiyatlar uygun olsun dedik öyle olmadı. Maalesef şu an buradan bir karar çıkıyor uygulamalar meclisten geçtikten sonra bürokratlara ait oluyor. Hiçbir söz hakkımız yok.

Uygulama yapılırken hiçbir söz hakkımız yok. Meclisten çıkartırken milletin yararına olacak deniliyor ama sonrasında projeler değişiyor” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi