Asayiş jandarmadan sorulacak! Asayiş jandarmadan sorulacak!

Zonguldak Haber – Çaycuma’nın bir köyünden geçen derede ortaya çıkan kirlilik çevreyi de etkiliyor

Çaycuma Star web. Sitesinde yer alan bir haber kamuoyunun gözlerini Çaycuma’nın Ramazanoğlu köyüne çevirdi.

Olay, ilçeye bağlı Ramazanoğlu Köyü Boduklar Mahallesi'nde meydana geldi. Mahallenin hemen yanından geçen derenin siyaha dönmesi ve yakınlarda bulunan iki fabrikanın atık suyunun dereye karışmasıyla birlikte bölgede balık ölümlerinin başladığı öğrenildi.

Ayrıca derede kirlilik ve koku olduğu da ifade edilirken, daha önce derede balıkların bol olduğu ve şimdilerde ise hiç balık kalmadığını söyleyen mahalle sakinleri; "Artık dereye 2-3 metre yaklaşmanın bile güvenli olmadığını düşünüyoruz. Toplu balık ölümlerinin nedeni bulunmalı, yetkililerin bu duruma el atmasını rica ediyoruz" dediler.

Manda yoğurdunun özellikle bu bölgede de üretildiğini ve manda yetiştiriciliği ile hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar hayvanlarının bu dereden su içtiğini ve ayrıca mandaların ise suya girerek serinlediğini belirttiler.

Sevilen esnaftan üzücü haber geldi, Mustafa Karaca hayatını kaybetti Sevilen esnaftan üzücü haber geldi, Mustafa Karaca hayatını kaybetti

Vatandaşlar; "Tüm derede neredeyse hiç balık kalmadı. Nedeni konusunda bir bilgimiz yok. Dereye karışan bir atık maddenin balıkları öldürdüğünü düşünüyoruz. Araştırılmasını istiyoruz, burada yeni açılan bir kereste fabrikası ile Banyo Seramik Fabrikası var" ifadelerine yer verdiler. (Haber merkezi)

Başkan açılışta! Başkan açılışta!

Anıta bakım! Türkiye Haritası şeklindeki anıt yeniden boyandı Anıta bakım! Türkiye Haritası şeklindeki anıt yeniden boyandı

E-ticarette giyim ve gıda önde! E-ticarette giyim ve gıda önde!

Editör: Virda Şahin