Karabük Valiliğinin koordinesinde düzenlenen Lezzet Şenliklerinin bir diğer durağı Safranbolu Hıdırlık Tepesi oldu. Kortej yürüyüşünün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Karabük Vali Vekili Muhittin Gürel, etkinliğin bu yıl ikincisinin düzenlendiğinin ve ana temanın ‘Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı’ olduğunu belirtti. Gürel, lezzet şenliklerinin dünyayı esir alan fast food kültürüne karşı düzenlenmeye başladığını söyledi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise, şenlik sayesinde bilinmeyen birçok yerel lezzetin ortaya çıktığını ifade ederek gastronominin turizm alanında öne çıkan alanlardan biri olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ilçelerdeki yerel lezzetlerin yer aldığı stantları gezerek yemekleri tattı. (İHA)

AW895289_06

Kanala düşen tosunu itfaiye kurtardı Kanala düşen tosunu itfaiye kurtardı

AW895289_04

AW895289_05

AW895289_01

AW895289_02

Cinsel istismara uğrayan bebekten acı haber! Cinsel istismara uğrayan bebekten acı haber!

Sapık tutuklandı! 2 kişi gözaltında Sapık tutuklandı! 2 kişi gözaltında

Çaycuma'da iğrenç olay; Cinsel istismara uğrayan bebek yoğun bakımda Çaycuma'da iğrenç olay; Cinsel istismara uğrayan bebek yoğun bakımda

Cami cemaatinden şikayet var! Yatsı namazına kadar açık tutulsun! Cami cemaatinden şikayet var! Yatsı namazına kadar açık tutulsun!

Türkiye’ye Zonguldak’tan gidiyor! Türkiye’ye Zonguldak’tan gidiyor!

Editör: Murat Barutçu