Muvaza davasını kazanan işçilere, genel sekreter Ahmet Karayılmaz tarafından imzalanan işten çıkış bildirgeleri gönderildi. İmzalı yazıda, "İyi niyet kurallarına aykırı davranışlar nedeniyle bildirimsiz ve tazminatsız olarak işten çıkarıldınız" ifadesine yer verildi.

Başkandan İlginç Tespit: “Geleceğimizi tüketmeye kimsenin hakkı yok” Başkandan İlginç Tespit: “Geleceğimizi tüketmeye kimsenin hakkı yok”

İşçiler konuyla ilgili açıklama yaparak şunları belirtti:

"Dava açan işçiler olarak şu açıklamayı yapmak istiyoruz:

Muvaza davalarını kaybettik ancak Devrek, Çaycuma, Gökçebey ve Alaplı Birlik çalışanları pozisyonlarına bağlı olarak alacak davalarını kazandı. Merkez ve Ereğli Birlik çalışanları ise davaları kaybettiler. Davalarını kazanan bazı arkadaşlarımıza Devrek Bakımevi Sorumlusu Fatih Çalgam tarafından baskı, mobbing, sürgün ve görevden alma gibi olumsuz davranışlar sergilendi. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli imzasıyla Volkan Aktaş ve İrfan Eryılmaz'a çıkış yazıları gönderildi, ancak mahkemeden feragat edildi ve tekrar işlerine dönüşleri sağlandı. Genel sekreterin imzasıyla (Grayder operatörü Ümit Karakurt) işten çıkarılan diğer arkadaşlarımız da feragat etmek zorunda kaldı. Son aşamada sadece Devrek'te 12 arkadaşımız kaldık. 06.06.2023 tarihinde Devrek Kaymakamı Ümit Altay, seçimlerin sonuçlanmasını beklememizi ve Vali Bey ile kurumun mahkemeden feragat edilmesi gerektiğini aksi halde çıkışlarımızın verileceğini söyledi. 12.06.2023 itibariyle Genel Sekreter Ahmet Karayılmaz, 2 arkadaşımızın çıkış yazılarını gönderdi (Ercan Öksüz, Emrah Akçaoğlu). Onlar da maalesef feragat etmek zorunda kaldı. Her gün 2 arkadaşımıza çıkış yazılarının gönderileceği söyleniyor." /Haber Merkezi

66782_ahmet-karayilmaz

162_66782_fyfq93hwyaason5

Temmuz ayında yıkımına başlanacak! Temmuz ayında yıkımına başlanacak!

Paravan operasyonu: 2 şüpheli adliyede Paravan operasyonu: 2 şüpheli adliyede

Kadırga’da alkollü şahıs dehşeti! Kadırga’da alkollü şahıs dehşeti!

Jandarma Teşkilatının 184. yılı kutlanıyor... Jandarma Teşkilatının 184. yılı kutlanıyor...

 

Editör: Murat Barutçu