Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Bölüm Mahallesi Aksu Sokak’ta, madencilik şirketlerinin ağır tonajlı araçlarının oluşturduğu toz bulutlarından ve evlerinde oluşturdukları hasarlardan şikayet eden mahalle sakinleri yolu kendi imkanları ile kapatarak araçların geçişine izin vermedi.

Sabah saatlerinde eylem yapan mahalle sakinleri polis ekiplerinin müdahalesi ile karşı karşıya kaldılar. Yolun kapatılmasının suç olduğu konusunda uyarı alan vatandaşlar daha sonra yolu açarak, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un, olay yerine gelmesini ve yerinde inceleme yapmasını talep ettiler.

Mahallelinin yaptığı eylem ve çağrı üzerine, belirtilen mevkiye gelen Başkan Kamil Altun, vatandaşlarla görüşerek sorunun kısa süre içerisinde çözüleceğini söyledi. Başkan Altun, mahalle sakinlerine, firma ile görüştüklerini, maddi imkanlarının yeterli olması halinde şirket sahiplerinin yolu yaptıracağını belirtti. Başkan Altun öte yandan, bu durumun gerçekleşmemesi halinde ise yolu belediye ekiplerinin yapacağını ve ağır tonajlı araç trafiğine kapatılacağı bilgisini verdi.

Bölgede bulunan Hz. Hamza Camisi başta olmak üzere çok sayıda ev kamyonların yarattığı sarsıntı nedeniyle ağır hasar gördü.  Bazı evler ise kullanılmaz hale geldi. Duvarlarda oluşan çatlakların yanı sıra oluşan toz yoğunluğu ise mahallelinin yaşamını zorlaştırıyor. / Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-08-28-at-15.21.51WhatsApp-Image-2023-08-28-at-15.22.26

Göçükten acı haber! Göçükten acı haber!

WhatsApp-Image-2023-08-28-at-15.22.19WhatsApp-Image-2023-08-28-at-15.22.01

Kayınova halkı meclis toplantısına çağırdı: “Plan dedikleri garabetin boyutları…” Kayınova halkı meclis toplantısına çağırdı: “Plan dedikleri garabetin boyutları…”

Esnaf mağdur, neyin ne olduğu belli değil! “Tam bir kaos!” Esnaf mağdur, neyin ne olduğu belli değil! “Tam bir kaos!”

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önemli açıklama! “Zonguldak başta olmak üzere…” Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önemli açıklama! “Zonguldak başta olmak üzere…”

Cinayetin sebebi ortaya çıktı! Yine bir kadın meselesi! Cinayetin sebebi ortaya çıktı! Yine bir kadın meselesi!

Kavgada bıçaklanan genç hayatını kaybetti Kavgada bıçaklanan genç hayatını kaybetti

Editör: Murat Barutçu