Zonguldak'ın Asma Mahallesi Muhtarı Veysel Uzuner, mahalle sınırları içerisinde yaşanan çevre kirliliği ve asayişsizliğe karşı sert bir açıklama yaptı. Muhtarlık binasının çevresindeki saksıların kırılmasına, çöplerin etrafa saçılmasına ve gündüz vakti uluortada alkol alınıp çevrenin kirletilmesine tepki gösteren Uzuner, durumun artık dayanılmaz bir boyuta ulaştığını ifade etti.
"Saksılar Kırılmış, Çöpler Saçılmış, İnsan Yapmaz Bunu!"
Göreve geldiği günden bu yana mahalle için mücadele ettiğini belirten Muhtar Veysel Uzuner, muhtarlık çevresindeki tahribatı göstererek şu ifadeleri kullandı:
"Geldiğimizde muhtarlığın buralarını kendi imkanlarımızla yapmıştık. Şimdi saksının haline bakın; kırılmış, etraf çöplük içinde. Ben geldiğimden beri bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama Asma bunu hak etmiyor. Burası yol kenarı, insanların geçtiği bir güzergah. Şu manzarayı bir insan yapamaz."
"Kadınlar Geçiyor, Mağaraya Gelen Turistler Var: İşin İçine Çiş De Karıştı"
Mahalledeki olumsuz durumun sadece çevre kirliliğiyle sınırlı kalmadığını, kamu huzurunun da bozulduğunu vurgulayan Uzuner, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşin içine artık tuvalet ihtiyacını uluortada gidermek de karıştı. Buradan Asma dolmuşları geçiyor, özel arabalar geçiyor, Gökgöl Mağarası'na giden yerli ve yabancı turistler geçiyor. Vatandaşlar bana gelip 'Muhtarım, gündüz vakti insanlar yol kenarında uygunsuz vaziyette duruyor' diye şikayette bulunuyor. Buradan ailelerimiz, kadınlarımız geçiyor. Arkadaşlar, içkiyi ayağa düşürdünüz. Ağzıyla içmesini bilene afiyet olsun ama içmesini bilmeyene, kendisini rezil edene yazıklar olsun!"
Emniyete Dilekçe Verildi, Kameralar Yenileniyor
Bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırılması için resmi adımları attığını müjdeleyen Asma Mahallesi Muhtarı Veysel Uzuner, emniyet birimleriyle temas halinde olduklarını söyledi:
"Bakın karşımız Kömürlü Sokak, arkamız Depo Sokak. Burada aileler oturuyor, ticarethaneler var, BAKKA (Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı) memurları var. Emniyet ekiplerimiz de konuyu inceledi. Ben bugün emniyete dilekçemi verdim. Buradaki güvenlik kamerasının fiber altyapıyla daha net görüntü alacak şekilde değiştirilmesi için de başvurumuzu yaptık. Kimse kusura bakmasın, vatandaşımızın huzuru ve isteği bizim için her şeyden önemli."




