Zonguldak eski Valisi ve İyi Parti önceki dönem İl Başkanı Yavuz Erkmen, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrası hiçbir ayrım gözetmeksizin herhangi bir siyasi parti veya başka farklılıklar gözetmeksizin herkesin seferber olduğunu belirtti.

Türkiye Taşkömürü Kurumunda çalışan madencilerimizin deprem bölgesindeki çalışmalarının Türkiye kamuoyunca takdir topladığını da ifade eden Erkmen; deprem bölgesinde kahramanlık örneği gösteren madencilerin yaptıkları çabaların herkes tarafından takdir edildiğini ama bunun sadece kuru bir teşekkürle geçiştirmemek gerektiğini söyledi.

Zonguldak eski Valisi ve İyi Parti önceki dönem İl Başkanı Yavuz Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:

BAZI ÖNLEMLERİN ALINMASI GEREKİYOR

“Yaşadığımız deprem nedeniyle milletimize başsağlığı diliyoruz. Vefat edenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar dilerken yakınlarını kaybedenlere de sabırlar diliyoruz. Kolay değil büyük bir acı yaşadık yaşamaya da devam ediyoruz. Depremin üzerinden 19 gün geçti bugün baktığımız zaman bazı şeyleri konuşmak ve bundan sonra olabilecek bu tip afetlerde can kaybı yaşamamak en az hasarla atlatabilmek için bazı önlemlerin de alınması gerekiyor. Bunları da artık yavaş yavaş konuşmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.

YARALARIN SARILMASI İÇİN BÜTÜN MİLLETİMİZ SEFERBER OLDU

Bilindiği üzere ilk 2 gün deprem sonrasında enkaz altında kalanların çıkartılması, sağ olarak kurtarılması açısından çok önemliydi. Ama maalesef bu konuda hepimiz biliyoruz ki bir takım aksaklıklar oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız bile ilk günkü müdahalelerin biraz zamanında olamadığı konusunda beyanda bulundu. Bunun niçin olduğu, nerden kaynaklandığının üzerinde durulması gerekiyor. Akabinde sağ olarak kurtarılanların yaralarının sarılması için bütün milletimiz seferber oldu. Hiçbir ayrım gözetmeksizin herhangi bir siyasi parti veya başka farklılıklar gözetmeksizin herkes seferber oldu. Elinde avucunda ne varsa depremzede vatandaşlarımızın yardımına koştu. Bu yardım düşüncesi ile böyle güzel hareketlere imza atan ve milletimizin özelliklerini yansıtan herkese teşekkür ediyoruz. Zonguldak’ta da seferber olan, malzeme toplayıp bölgeye gönderilmesine vesile olan, yardım yapan ve ulaştıran herkese teşekkür ediyoruz. İlimize gelen depremzedeler de oldu. Onlara da burada yaşamlarının bundan sonraki kısmında en azından onların o acılarını unutturacak şekilde yardımcı olmak ve onların yanında olmakta hepimizin görevidir diye bir kes daha hatırlatmak istiyorum. 

MADENCİLERİMİZİN BAŞARISINI KURU BİR TEŞEKKÜRLE GEÇİRMEMEK GEREKİYOR

Burada bir konu da önem kazandı. O da özellikle madenci arkadaşlarımızın deprem sırasında enkaz altında insanlarımızın çıkartılması konusunda bu konudaki eğitimli, donanımlı olmaları ve üstün fedekarlıkla yapmış oldukları çalışmalarda tüm Türkiye kamuoyunca takdir topladı. Bu Zonguldak için övünülecek bir olaydır. Madenci arkadaşlarımızın yaptıkları bu çabalar herkes tarafından takdir edilip alkışlanacak olaydır. Ama bunu sadece kuru bir teşekkürle geçirmemek gerekiyor. Madenci arkadaşlarımıza teşekkür ederken Türkiye Taşkömürü Kurumu olsun özel sektörün olsun madende çalışanların sorunlarını da göz ardı etmemek gerekiyor.

TTK’NIN NORM KADRO AÇIKLARI İVEDİLİKLE GİDERİLMELİ

Demek ki madencilerimiz yalnız üretim anlamında ülkemize katkı vermiyor üretimin yanında böyle acil afet anlamında kurtarma anlamında kendilerini ortaya koymak suretiyle bu konuda bundan sonrada sayılarının eksiltilmeden çoğaltılması anlamında özel ihtimam gösterilmesi gerektiğini de bize bir kes daha göstermiş oldu. Onun için buradan hükümet yetkililerini de Türkiye Taşkömürleri Kurumundaki norm kadro açıklarının giderilmesi ve burada sayıyı tamamlayacak şekilde yeni alım konusunda da bir kes daha ivedilikle üzerinde durulmasını ve alımların gerçekleştirilmesini istiyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin