Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, deprem bölgesinde birçok canımızı enkaz altından çıkaran kahraman madencilere teşekkür etti.

Deprem bölgesine ilk giden madencilerin şehre geri döndüğünü ama talep olursa madencilerin hepsinin bölgeye gitmekte gönüllü olduğunu belirten Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

DEPREM BÖLGESİNDE DURUM GERÇEKTEN VAHİM!

“Deprem bölgesine ikinci ziyaretimizi yönetim kurulumuzla beraber gerçekleştirdik. Deprem bölgelerinde durum gerçekten vahim 11 ili kapsayan büyük bir yıkım. Biz Türkiye Taşkömürü Kurumunda çalışan 3 bin 800 maden işçimizle beraber arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Artık arama kurtarma çalışmalarının hemen hemen sonuna geldik. Bununla beraber arama kurtarma çalışmalarına katılan maden işçilerimiz Kahramanmaraş’ta Gaziantep’te ve Adıyaman’da arama kurtarma çalışmalarının bitmesi vesilesiyle tekrar Zonguldak’a dönüş yaptılar. Devamında da geride kalan arama kurtarmalara destek vermek için Zonguldak’tan 120 kişilik daha dinlenmiş ekip şuanda Hatay’da görev yapmakta. Tabi talep olursa maden işçilerimizin hepsi bölgeye gitmekte gönüllüler. Bu anlamda bir sıkıntı yok ama arama kurtarma çalışmalarının sona yaklaşması sebebiyle deprem bölgesine ilk giden madenci arkadaşlarımızın hepsi dönüş yaptı.

DEPREM BÖLGESİNE GİDEN MADENCİLERİMİZİN MESAİ ÜCRETLERİ DEVAM EDİYOR

Deprem bölgesine giden madenci arkadaşlarımızın hepsi izinli sayılıyor. Kamuoyunda izinli değiller gibi bir söylenti çıktı ama kesinlikle öyle bir şeyin aslı yok. Arkadaşlarımıza süre verildi belli bir süre arkadaşlarımız dinlenmeleri ve istirahat etmeleri için izinli mesai ücretleri devam ediyor. Arkadaşlarımız sağ olsunlar kendi hayatlarını tehlikeye atarak özveriyle çalıştılar. Kamuoyunun kabullendiği gibi büyük bir özveriyle sahada arama kurtarma çalışmalarına katılıp yüzlerce canımızı yerin altından çıkartıp hepsine nefes oldular. Arkadaşlarımızın tamamı dönüp işbaşı yaptığı zaman Perşembe veya Cuma günü yavaş yavaş üretime geçeriz.

TALEPLERİMİZ VAR!

Zaten biz her dönem kuruma işçi alınması gerektiğini anlatıyoruz. Türkiye Taşkömürleri Kurumu büyük bir kurum. Yeraltı açıklığının çok fazla olduğu, olmazsa olmaz taşkömürüne ihtiyacımız olduğu, yurtdışından büyük bedeller ödeyerek getirdiğimiz kömürlerin bizim imkanlarımız doğrultusunda yerli ve milli kaynaklarımızın çıkartılması konusunu daha önce biz birçok kes paylaştık. Ama şurada görünen o ki madenci arkadaşlarımızın özellikle son depremde gösterdikleri özveri ve performans olmazsa olmaz madencilik sektöründe Türkiye Taşkömürü Kurumundaki arkadaşlarımızın sayısının artırılması ve önümüzdeki yıllarda yaşanabilecek depremlerde bu arkadaşlarımızın neler yapabileceğini herkes gördü. Hem bu anlamda hem ülkemiz sanayisine katacağımız kömürün daha da artırılması konusunda zaten bizim taleplerimiz var. Bu sıkıntılar geçince bir masa başında oturup konuşacağız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin