Kahramanmaraş merkezli 7,8 ve 7,7 şiddetinde meydana gelen depremler sonrasında deprem bölgesine giden madencilerimiz hayat kurtarmaya devam ediyor.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,8 ve 7,7 şiddetinde meydana gelen iki depremin ardından deprem bölgesine giderek birçok canımızı enkazların altından çıkaran madenciler sadece Türk halkının değil dünyanın saygısını bir kes daha kazandı.

Ekmeğini yerin metrelerce yerin altında kömür kazarak kazanan, ülke ekonomisine katkı veren madencilerimizin deprem bölgesi olan ülkemiz coğrafyasında yaşanan afetlerde de ne kadar önemli olduğu son yaşanan büyük depremler sonrasında yine ortaya çıktı.Depremlerin ardından bölgeye intikal eden Türkiye Taşkömürü Kurumu ile özel maden sahalarında çalışan madencilerimiz kendi canlarını hiçe sayarak girilmez denen enkazların altına kendi yöntemleriyle girerek çok sayıda vatandaşımızı enkaz altlarından çıkarmayı başardılar. Hiçbir zaman önde olalım kendimizi gösterelim derdinde olmadan gönüllülük esasıyla canları kurtarmaya gayret ettiler.

Yapılan bu özverili çalışmaları gören deprem bölgesindeki depremzedelerimiz, televizyonların başında deprem bölgesinden gelecek güzel haberleri bekleyen vatandaşlar, tüm Türkiye ve dünya bu kahramanları bağırlarına bastılar, destek oldular. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir’de çalışmalarıyla gururumuz olan madencilere destek olmak amacıyla gittikleri deprem bölgesinde hem çalışmalara destek verdiler hem de madencilere moral oldular. "TTK’ya biran önce üretim işçisi alınmalı" çağrılarının hem yerin metrelerce altından kömür çıkartma hem de afetlerde de ne kadar önemli olduğu da ortaya çıkmış oldu.

Bunların yanında şehrimize deprem bölgelerinden gelen depremzedelerimiz var ve onlar için devletimiz ile milletimiz el birliği içinde çalışmalar yapıyorlar. Bu kapsamda imkanı olan tüm Zonguldaklı hemşerilerimizi devletimizin koordinesinde yapılan çalışmalara katkı vermeye davet ediyoruz. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin