GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı programı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşanılan deprem felaketi nedeniyle 1 Mayıs’ta deprem bölgesinde olacaklarını ifade eden Başkan Yeşil, “Oradaki vatandaşlarımızla tekrar kucaklaşacağız.” dedi.

“ORADAKİ VATANDAŞLARIMIZI TEKRAR KUCAKLAŞACAĞIZ”

Yoksa burada arkadaşlar yaşadığımız ülke olarak büyük üzüntüye içine girdiğimiz iki tane art arda yaşadığımız iki büyük deprem sonucunda büyük bir felaketle karşılaştık biliyorsunuz. Ve tekrar bütün vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum. Geçmiş olsun diyoruz. Biz arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Madenciler Olarak. Oralarda güzel izler bıraktık. Yine madenci kardeşlerimizle beraber TÜRK-İŞ'imizin öncülüğünde bu dönem TÜRK-İŞ'in Adana programına katılacağız. Adana programından sonra da orada yine hazırlanan yardım tırlarıyla beraber deprem bölgelerine gideceğiz. Biz madenciler olarak Adana'dan sonra Hatay'a geçeceğiz. Oradaki vatandaşlarımızı tekrar kucaklaşacağız moral olsun diye. Onların yanına gideceğiz. Orada hazırlanan konteyner çadırlarda vatandaşlarımızla buluşacağız. Bütün yöneticiler Adana ve Hatay'da olacak.”

KILIÇDAROĞLU GELİYOR

Tünellerde kaza araç ters döndü Tünellerde kaza araç ters döndü

Başkan Yeşil, “Zonguldak’ta 1 Mayıs madencisiz olmaz. Bu konuda da çalışmalarımız var. Bu sene Demokrasi Platformu üstlendi programı. Yakın zamanda aldığımız bilgilere göre Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da Zonguldak'ta olacakmış. Onu karşılamak için de yönetici arkadaşlarından bir tanesi burada olacak.” dedi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Editör: Murat Barutçu