Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, yaptığı açıklamada, “Bütün maden işçilerimizle gurur duyuyorum” dedi.

Sarıoğlu açıklamasında, “Emekli madenci olarak doğuda görev yapan madenci kardeşlerim benim de yeğenlerim var şu anda orada görev yapan bütün yeğenlerim doğuda. Onlar göçükten insan çıkartıyorlar şu anda ben 25 sene yeraltı maden ocaklarında çalışmış emekli bir maden şefi olarak madenci arkadaşlarımızla gurur duyuyorum” diyerek şunları söyledi:

“Tüm Türkiye şunu bilsin Zonguldak maden işçilerine devletin sırtında kamburdur diyenler utansın. Demek ki neymiş maden işçisi hiçbir zaman devletin sırtında kambur değilmiş, maden işçisi her zaman her yerde var.  Dünyanın her tarafına gider bu görevini yapar biz zaten o işleri yapıyoruz domuz damı yaparak, sarma atmak, göçükten insan çıkartma bizim işimiz biz yıllarca  yerde çalıştık mücadele verdik. Şu anda evlatlarımız  doğuda görev yapıyor. Onlarla gurur duydum bir haftadan beri ağlıyoruz çünkü ülkemizin 10 tane vilayeti zor durumda kaldı hepimiz zor durumda kaldık. Bize gülmek yakışmıyor. Şu anda zor durumdayız ağlaya ağlaya gözlerim kapandı artık ama maden işçileri ile ben de emekli bir madenci olarak gurur duyuyorum. Canları kurtardılar orada canlarım benim, onları Zonguldak’ta çok güzel bir şekilde karşılayacağız diyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin