*** Zonguldak Kömürspor’un Uşakspor sınavına çıkacağı 30’uncu hafta, düşme hattında Gümüşhanespor-Şanlıurfaspor ve Niğde Anadolu FK-Ergene Velimeşespor maçları oynanacak. Uşakspor’dan puan aldığımız takdirde, rakiplerin alacağı her sonuç kırmızı-lacivertlilerin lehine olacak.

2. Lig Beyaz grupta tehlikeli bölgeden bir türlü kurtulamayan Zonguldak Kömürspor’a, 30’uncu haftada rakipleriyle aradaki puan farkını açma fırsatı doğdu. Bu fırsatın değerlendirilmesi halinde kırmızı-lacivertli takım karlı bir haftayı geride bırakacak.

26 puanla 12’nci sırada yer alan Zonguldak Kömürspor, hafta arası maçında yarın sahasında Uşakspor’u konuk edecek. Bu sırada puantajda Zonguldak Kömürspor’u takip eden takımlardan Niğde Anadolu FK ile Ergene Velimeşespor, Gümüşhanespor ile Şanlıurfaspor karşı karşıya gelecek.

Söz konusu takımlardan Ergene Velimeşespor 22 puanla 14’üncü, Niğde Anadolu FK 19 puanla son sırada, Gümüşhanespor 20 puanla 18’inci sırada, Şanlıurfaspor 21 puanla 16’ncı sırada yer alıyor.

Bu takımların yanı sıra alt bölümde yine Zonguldak Kömürspor’un rakipleri arasında yer alan 22 puanlı İnegölspor, Ankara Demirspor’la, 22 puanlı Sancaktepespor, Afyonspor’la karşı karşıya gelecek, 20 puanlı Hacettepespor ise haftayı maç yapmadan BAY geçirecek.

Zonguldak Kömürspor, Uşakspor’u yendiği takdirde 29 puana ulaşacak böylelikle bahsi geçen diğer maçlardan çıkacak her sonuç, temsilcimiz ile rakipler arasındaki puan farkının iyice açılmasını sağlayacak.

Uşakspor maçına bu hesaplar doğrultusunda hazırlanan Zonguldak Kömürspor’da teknik sorumlu Barış Şeref, Çarşamba mesaisinden 3 puan beklediğini söyledi.

Rakibin 44 puanla Play-Off kovaladığını anımsatan Şeref, kendilerini çok zor ve önemli bir karşılaşmanın beklediğini fakat buna rağmen tek düşüncelerinin galibiyet olduğunu aktardı.

“Antrenmanda uyguladıklarımızı sahada eksiksiz yaparsak, 3 puan almak için önümüzde bir engel göremiyorum”

UŞAKSPOR’U İYİ ANALİZ ETTİK

Uşakspor’u çok iyi analiz ettiklerini, rakibin dinamik, atletik ve ayağa pas yapan bir kimliğe sahip olduğuna vurgu yapan Kırmızı-Lacivertli hoca, “Son lig maçımızda deplasmanda Şanlıurfaspor karşısında istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Bunun neticesinde 3-0 mağlup olduk. Bu maçı tekrar izledik, hatalarımızı gördük. Uşakspor maçında telafi etmek istiyoruz. Rakibi çok iyi analiz ettik. Onların bu oyunlarını bozacağız ve doğru oyun oynayarak kazanmak için mücadele edeceğiz” dedi.

“Rakiplerle aradaki puan farkını bir an evvel açmalıyız”

ZORLU BİR LİG PERİYODUNA GİRİYORUZ

Uşakspor maçının ardından takımın Sancaktepe FK, Hacettepespor ve Gümüşhanespor olmak üzere zorlu bir lig periyoduna gireceğini belirten Kömürspor’un teknik patronu, “Bir an önce puan ya da puanlar almamız gerekiyor. Aşağıyla puan farkını açmalıyız. Uşakspor’la başlayan ve devamında Sancaktepe, Hacettepe ve Gümüşhane’yle devam edecek zorlu bir lig takvimine giriyoruz. Alabileceğimiz kadar puan almalıyız. 4 maçlık periyot bizim ligdeki konumumuzu belirleyecek. Ateşli bir lig mi geçireceğiz, tansiyonu yüksek mi olacak, yoksa son haftalara rahat mı gireceğiz bakacağız. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Tam konsantre olmalıyız. Bireysel hataları en aza indirgememiz lazım. Antrenmanda çalıştıklarımızı sahada uygularsak ve maç içindeki hata oranını aşağıya çekersek hesap ettiğimiz puanları almamız için önümüzde engel göremiyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi