Bununla birlikte tankerlerin düzenli bir şekilde bakımının ve temizliğinin yapılması araçların verimli bir şekilde çalışmasını ve güvenliğini sağlama noktasında kritik bir önem taşır. Tanker yıkama alanında uzman eve deneyimli profesyoneller tarafından yürütülmesi gereken bir süreçtir. Tanker yıkama hizmetleri kapsamında hem iç hem dış yüzeylerin detaylı bir şekilde temizliği gerçekleştirilir. Lisanslı tanker yıkama tesisinde üst düzey hijyen standartlarını yerine getiren Dilmak Tanker aynı zamanda tank konteyner depolama gibi çözümler de sunmaktadır.

Tanker adı verilen büyük araçların iç ve dış yüzeylerinin temizlenmesi süreci tanker yıkama hizmetleri kapsamında gerçekleşir. Çoğunlukla sıvı ya da gaz gibi maddelerin taşınması amacıyla kullanılan tankerler özel tasarımları ve kapasiteleri ile dikkat çekerler. Taşımasını gerçekleştirdikleri maddelerin yapısal özellikleri gereği tankerlerin iç ve dış yüzeylerin tortu, kir ve kalıntı birikmesi mümkündür. Bu birikintilerin tankerlerin verimli çalışmasını olumsuz yönde etkilemesi söz konusu olabilir, hatta korozyon ve güvenlik riski gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınabilir.

Özel tesislerde profesyonel ekiplerin gerçekleştirdiği tanker yıkama hizmetleri sırasında; tankerde taşınan maddenin türüne ve özelliklerine bağlı olarak uygun yöntemlerle iç yüzey temizliği yapılır. Bu kapsamda özel kimyasalların, yüksek basınçlı su sistemlerinin ya da buharın kullanılması gerekebilir. Dış yüzey temizliğinde ise tankerin dışında biriken kirin, tozun, yağın ya da diğer kalıntıların giderilmesi amacıyla deterjan, fırça ve su gibi araçlar kullanılır.

İç yıkama işlemleri sayesinde tankerlerin çok daha verimli bir şekilde çalışması sağlanır. Buna ek olarak taşıma hizmetinin konusunu oluşturan maddenin kalitesi korunur, korozyon riski azaltılarak güvenlik artırılır. Ayrıca çevreye duyarlılık açısından da son derece önemli bir durumdur. Tankerler düzenli olarak temizlenince atık maddelerin etrafa yayılması ve çevresel kirlilik de önlenebilir. Her taşıma sürecinden sonra iç yıkama yapılması, tankerlerin bir sonraki kullanım için hazır hale getirilmesini sağlar. Sonuç olarak özellikle kimyasal maddelerin birbiriyle temas etmesi ve tehlikeli sonuçlar doğması önlenebilir.

Sayfa: https://dilmaktanker.com/kimyasal-tanker-yikama/

Tanker Yıkama Neden Önemli?

Tankerlerin bakımının ve temizliğinin düzenli olarak gerçekleştirilmesi noktasında tanker yıkama hizmeti çok büyük öneme sahiptir. Tortu, kir ya da kalıntı birikimi zaman içerisinde tankerlerin iç yüzeylerinde görülebilen durumlardır. Söz konusu birikintilerin taşınan maddenin akışını engellemesi mümkündür. İç yüzeylerin kapsamlı bir şekilde temizlenmesini sağlayan tanker yıkama hizmeti sayesinde madde düzgün bir şekilde akacak ve tankerler verimli bir şekilde çalışacaktır.

Verimli bir taşımacılık deneyimi sağlayan tankerler aynı zamanda zaman, maliyet ve enerji tasarrufu noktasında önemli bir fayda sunarlar. Bu tankerlerde genellikle kimyasal madde taşımacılığı yapılır. Tankerin iç kısmında bir önceki taşıma sürecinden kalan kimyasal maddeler bulunursa çok ciddi risklerle karşı karşıya kalınabilir.

Tankerlerle ilgili olarak son derece önemli olan diğer bir konu ise, tankerlerin dış yüzeylerinin temizlenmesidir. Dış yüzeyde zaman içerisinde biriken toz, kir, yağ ve çeşitli kalıntılar tankerlerin görünümünü olumsuz yönde etkileyen faktörlerdir. Buna ek olarak söz konusu birikintilerin aracın yüzeyine zarar vermesi ve korozyona yol açması riski de vardır. Tanker yıkama hizmeti sayesinde tankerlerin dış yüzeyi düzenli olarak temizlenebilir. Tanker yıkama hizmeti sayesinde bir yandan tankerlerin korozyon riski azaltılarak aracın uzun ömürlü olması sağlandığı gibi diğer yandan tankerlerin estetik görünümünü koruması sağlanır.

Sayfa: https://dilmaktanker.com/tank-konteyner-depolama/

Adım Adım Tanker Yıkama Hizmeti

Tanker yıkama hizmetinin doğru ve eksiksiz bir şekilde yapılması için belirli adımlar izlenmelidir. Tanker yıkama işleminin ilk adımı, hazırlık aşamasıdır. Bu kapsamda iş güvenliğini sağlamak için gerekli koruyucu ekipmanlar kullanılarak yıkama alanı düzenlenir. Daha sonra tankerlerin iç ve dış yüzeylerinde biriken kalıntıların çıkarılması için gereken temizlik maddeleri ile ekipmanlar hazırlanır.

Tanker yıkama işleminin ikinci adımı, iç yüzey temizliğidir. Tankerin iç kısmını temizlerken, taşınan maddenin türüne ve tankerin özelliklerine bağlı olarak farklı yöntemler kullanılması gerekliliği doğabilir. Buhar, yüksek basınçlı su ve özel kimyasallardan faydalanılarak uygun ekipmanların yardımıyla tankerlerin iç yüzeyleri temizlenir.

Sancaktepe Bölgesinde 24 Saat Açık Kilit Hizmetleri Sancaktepe Bölgesinde 24 Saat Açık Kilit Hizmetleri

Tanker yıkama sürecinde üçüncü adım, tankerin dış yüzeyinin temizlenmesidir. Tankerin dış yüzeyinde ortaya çıkan toz, kir, yağ ve çeşitli kalıntılar; su, deterjan ve fırça gibi araçların yardımıyla giderilir. Dış yüzeydeki birikintileri temizlemek korozyon riskini azaltmaya ve aracın estetik görünümünü yenilemeye yardımcı olur.

Tanker yıkama işleminin son adımında kurutma ve detay işlemleri gerçekleştirilir. Tankerlerdeki nemli yüzeyler yeni kirlenmeye yol açabileceğinden tankerlerin tamamen kuruması sağlanmalıdır. Kurutma işlemi kapsamında nem, uygun ekipmanlar yardımıyla uzaklaştırılır. Detay işlemleri, tanker üzerindeki detaylı temizlik ya da cilalama işlemlerini kapsar. Böylece tanker parlak ve temiz bir görünüm kazanır.

Tanker yıkama işlemleri mutlaka yeterli bilgiye, deneyime ve uzmanlığa sahip olan profesyoneller tarafından, özel ekipmanlar kullanılarak gerçekleştirilmelidir. Böylece tanker yıkama hizmetlerinden optimum fayda sağlanması mümkün olabilir.

Sayfa: https://dilmaktanker.com/

Editör: Muhammet