Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 12’nci hafta sonunda liderliğe yükselen Zonguldakspor Basket 67'de liderliğin keyfi yaşanıyor. Sezon başından bu yakından takip ettiği Edremit Belediyesi Gürespor’u mağlup ederek ilk sırayı devralan Potanın Elmasları, enlerde de en iyiler arasında yer aldı.

Kırmızı-Lacivertli takımın başantrenörü Barış Güney, lider antrenör unvanının yanı sıra 12’nci haftanın en başarılı ve öne çıkan coachu oldu. Güney, basketbol otoriteleri tarafından “haftanın antrenörü” seçildi.

Barış Güney’in yanı sıra Edremit Belediyesi Gürespor karşısında 32 dakika süre olan ve ürettiği 18 sayıyla takımın en skorer ismi olan kaptan Betül Pehlivan ile 34 dakika ve 17 sayılık performansıyla Deniz Aygül haftanın en iyi 5’i arasına girdi.

12’nci haftaya damgasını vuran Zonguldakspor Basket 67, 13’üncü hafta maçında evinde 17 puanla 9’uncu sırada yer alan Urla Belediyesi’ni konuk edecek. 9 Aralık Cumartesi günü Site Spor Salonu’ndaki karşılaşmanın başlama saati 16.00.

Zonguldakspor Basket 67, Urla maçıyla birlikte taraftarı önünde 7’nci maçına çıkacak. Potanın Elmasları, evindee oynadığı 6 maçı da çok rahat kazandı.

Zonguldak ekibinin 13’üncü hafta rakibi iki maçlık mağlubiyet serisinin ardından bu hafta Fenerbahçe Gelişim’i 73-64 mağlup ederek 5’inci galibiyetini elde etti. İzmir ekibinde forma giyen Amerikalı Angela Yvette Tompkıns, 6 maçta ürettiği 179 sayıyla dikkat çekti. Tompkıns, Fenerbahçe’yle oynanan son maçta 30 sayı üretti.

SPOR SERVİSİ

Filyos Ateş ve Velioğlu Gelişim’den sonra Süper Amatör Lige kim çıkacak? Filyos Ateş ve Velioğlu Gelişim’den sonra Süper Amatör Lige kim çıkacak?

puan durumu-11

Editör: Hüseyin EKİNCİ