https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvurusu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yurt başvurularının başladığını duyurdu.

Öğrenciler, üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından merakla bekledikleri Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvurularının startını aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yaptığı açıklamaların ardından, 2023-2024 dönemi için KYK yurt başvuruları hız kazandı. Üniversite tercihlerine göre farklı şehirlerde eğitim alacak öğrenciler, yerleşim konularını çözme amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından sunulan KYK yurt başvuru olanaklarına yöneldi. Peki, KYK yurt başvuruları nasıl gerçekleştirilir? İşte e-Devlet üzerinden erişilebilen KYK yurt başvuru ekranı hakkında detaylar.

77 ilde “Marcek-19” Operasyonu: 1877 silah ele geçirildi 77 ilde “Marcek-19” Operasyonu: 1877 silah ele geçirildi

KYK Yurt Başvuruları Nasıl Yapılır?

KYK yurt başvuruları, ÖSYM yerleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından e-Devlet Kapısı aracılığıyla alınmaktadır. Bu sebeple e-Devlet şifresi olmayan öğrenciler, kimlik belgeleri ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi alabilirler ya da diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birini kullanabilirler (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı).

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlet Üzerinden KYK Yurt Başvurularına Ulaşmak İçin Tıklayınız

2023-2024 KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?

KYK yurtları farklı tiplere ayrılmaktadır; 1. tip, 2. tip, 3. tip, 4. tip, 5. tip ve 6. tip. Bu sınıflandırma, odanın boyutu, kişi sayısı, tuvalet-banyo olanakları gibi faktörlere dayanmaktadır.

En ekonomik KYK yurdu 1. tiptedir, en yüksek ücret talep edilen yurt ise 6. tipte yer almaktadır.

1. tip yurt ücreti aylık 345 TL, 2. tip yurt ücreti aylık 405 TL, 3. tip yurt ücreti aylık 480 TL, 5. tip yurt ücreti aylık 510 TL ve 6. tip yurt ücreti aylık 570 TL olarak belirlenmiştir.

Kimler KYK Yurtlarında Ücretsiz Kalabilir?

- Şehitlerin eş ve çocukları,

- Eğer şehit çocuğu yoksa, şehit kardeşleri,

- Gaziler ve gazilerin çocukları,

- Anne ve babası hayatta olmayan ve 25 yaşını geçmemiş öğrenciler,

- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak lise ve eşdeğer düzeyde eğitimlerini tamamlayanlar,

- Devlet himayesi altında bulunanlar,

- Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahip kişiler olarak sıralanabilir. Haber Merkezi

Editör: Virda Şahin