Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminine göre Batı Karadeniz ve Marmara Bölgesi’ndeki iller için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteorolojik uyarı, İçişleri Bakanlığı,AFAD ve Valilikler kanalıyla vatandaşlara duyuruldu.

İç İşleri Bakanlığı tarafından yapılan uyarıda;

“Batı kesimlerde beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların, 11.03.2023 Cumartesi ve 12.03.2023 Pazar günleri Batı Karadeniz’de (Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük) ve Çankırı’da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı ise şu şekilde;

“Batı Karadeniz’in batısı ile Marmara’da rüzgârın, bugün (Cuma) akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Cumartesi) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.”

AFAD tarafından çekilen SMS mesajlarıyla da Zonguldak’ta yaşayan vatandaşlara;

“Meteorolojiye göre yarın Zonguldak’ta kuvvetli lodoıs ve yağış bekleniyor. Baca zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar ve çatı uçmalarına karşı dikkatli olun” uyarısı yapıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu